Værftshallerne skal summe af liv

Helsingør Kommune vil skabe levende haller for alle, hvor bl.a. byproduktion og åbne værksteder giver spændende hverdagsliv, i kombination med events.

Var der derfor inviteret til Åbent Hus i Værftshallerne.

Omkring 150 mennesker lagde vejen forbi og kiggede på hallerne – og hørte nærmere om planerne for fremtiden.

Ønsket er, at Værftshallerne i fremtiden skal rumme bl.a. kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur.

Værkstederne skal drives på kommercielle vilkår af dygtige håndværkere, designere og iværksættere, der udvælges og tilbydes lejemål i en tidsbegrænset periode.

Designerne og håndværkerne producerer deres produkter i værkstederne og har også mulighed for at sælge det, de producerer,fremgår det af materialet, som er udarbejdet af styregruppen, som har ansvaret for Værftshallernes fremtid.

Ideen er, at værkstederne indrettes i mindre ’huse’ i de store haller. Det er vigtigt, at værkstederne bliver synlige, så besøgende nemt kan finde dem, og de kan være med til at skabe hverdagsliv i Værftshallerne.

Fire anvendelsesmuligheder

De kreative værksteder – den såkaldte byproduktion - er kun én af fire udviklingsspor for de gamle værftshaller.

Mulighederne er:

  • Byproduktion: Kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur.
  • Kulturproduktion: Her tænkes bl.a. på store events som koncerter og udstillinger i Hal 14.
  • Uddannelse: De studerendes gang i Værftshallerne kan koble sig til værkstederne med kultur- og byproduktion, i det brede spændingsfelt mellem håndværk, kunst, design og teknologi.
  • Mad og bevægelse: Det skal være muligt at få noget at spise, enten via et madmarked som i dag – eller evt. en café, restaurant eller et fødevaremarked. Der skal også være mulighed for bevægelse, både inde i hallerne og udenfor. Et bud kunne være kreative bevægelsesrum til gadeidræt/selvorganiseret idræt.

Vi modtager gerne information

Har man et projekt, som passer ind i et af de fire temaer, er man meget velkommen til at henvende sig til projektleder Laura Albeck Ibsen på lai11@helsingor.dk.

- Vi modtager meget gerne uddybende information om projekter, der passer ind i et eller flere af de fire temaer. Og måske er det netop jeres projekt, som får en fremtid i Værftshallerne. Vi er stadig tidligt i processen, så du får ikke svar med det samme, understreger Laura Albeck Ibsen.

En henvendelse vedr. Værftshallerne skal rumme følgende:

  • Hvem er I?Virksomhed, forening eller andet.
  • Hvad vil I gerne udvikle i Værftshallerne?Kort beskrivelse af projektet, antal m² og krav til de fysiske rammer. Hvordan passer projektet ind i temaerne byproduktion, kulturproduktion, uddannelse eller mad og bevægelse?
  • Hvordan skal projektet realiseres?Herunder organisering, finansiering og forretningsmodel.
  • Hvilken relation har projektet til Værftshallerne? Skal det være i Værftshallerne, eller kunne det være et andet sted i Helsingør?

Se læs mere om Værftshallernes fremtid 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer