3. klasser har fået Trylleamuletten

Vi har for anden gang uddelt vores børnebog Trylleamuletten til alle, der går i 3. klasse på Helsingør Kommunes skoler.

Det var nogle nysgerrige børn fra 3. klasse på Grydemoseskolen, der for nylig fik Helsingør Kommunes helt egen børnebog, Trylleamuletten. Knap havde de fået bogen i hånden, før de gik i gang med at kigge i den.

Trylleamuletten er skrevet af den lokale forfatter Lise Bidstrup og illustreret af Rasmus Jensen. Bogen fortæller dele af Helsingør Kommunes historie, set gennem tre børns øjne. Børnene rejser i tiden og møder bl.a. Valdemar Atterdag på Gurre Slot og Holger Drachmann i Hornbæk. De oplever også Kronborg som byggeplads og hængte sørøvere på Galgebakken.

Trylleamuletten er uddelt til alle børn, der gik i 3. klasse på kommunens skoler sidste år – og her i efteråret har de nuværende 3. klasse-elever fået den.

Helsingørs spændende historie

En række af eleverne i 3. og 4. klasse har ligeledes været på biblioteket, hvor forfatter Lise Bidstrup har fortalt om sit arbejde med bogen. Og langt de fleste 4. klasser har været på byvandring med historiefortæller André Andersen, der bringer endnu flere spændende uddrag af Helsingørs historie i spil.

Læs artiklen: 4. klasser får deres bys seje historie

Læs Trylleamuletten som e-bog

Da Trylleamuletten udkom sidste vinter, var Helsingør Kommune på besøg hos 3.S på Helsingør Byskole. Eleverne havde læst bogen og anmeldte den. Se videoen her:

 

På billedet er det Sanne Skovsgaard, dansklærer i 3. klasse på Grydemoseskolen, som overrækker bogen til en af sine elever.