9.G på Tibberupskolen vinder avis-konkurrence

Klassen har kreeret det bedste nyhedssite med afsæt i temaet ’Døden er da noget, vi taler om’ - i JP/Politikens mediekonkurrence for skoler.

I løbet af efteråret har folkeskoleklasser landet over produceret aviser og nyhedssites med afsæt i temaet ’Døden er da noget, vi taler om’.

Vinderne af ’Mediekonkurrence for skoler 2019’, som er udskrevet af Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken, er netop blevet udpeget. Og 9.G fra Tibberupskolen har vundet prisen for bedste nyhedssite for 8.-10. klasse.

Det har vakt stor begejstring blandt eleverne, fortæller deres dansklærer Lise Nørskov.

- Det er ret vildt, for sidste år vandt eleverne i en anden konkurrence, Avisen i Undervisningen. Det er klart, at vi har bygget videre på erfaringerne fra sidste år, hvor vi fik god feedback og lærte meget om, hvordan man skriver journalistisk, siger hun.

Eleverne har brugt et par måneder på temaet ’død’ – og cirka en måneds dansktimer på at producere deres vindende nyhedssite.

Otte vinderklasser

Der er i alt udpeget otte vinderklasser i den landsdækkende konkurrence. De modtager 5.000 kr. til klassekassen og bliver hyldet til et festligt event i Pressen i JP/Politikens Hus i København den 29. januar 2020.

Her vil chefredaktørerne fra Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet overrække medaljer til vinderklasserne, og der vil være taler og underholdning fra Wafande og Per Vers.

Se elevernes nyhedssite

Fakta:

  • I konkurrencen er der blevet lavet mange kreative og originale aviser og nyhedssites, som blandt andet tematiserer dødsfald og sorg i familien, aktiv dødshjælp og selvmord.

  • En jury bestående af journalister fra Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken har sammen med repræsentanter fra Mary Fonden, Børn, Unge & Sorg og Østifterne fundet vinderne af Mediekonkurrence for skoler 2019.

  • Juryen har udvalgt vinderne, fordi de i særlig grad betoner temaet gennem originale og forskellige vinkler, har styr på den journalistiske formidling og har brugt flotte illustrationer og fotos til at skabe et stærkt visuelt udtryk.