Alle børn læser den 6. september

Fredag den 6. september vil der være læsende børn mange forskellige steder i gadebilledet – anledningen er FN’s internationale læsedag.

Støder du fredag den 6. september på et læsende barn, når du er ude at handle, skal du ikke undre dig. Søndag den 8. september er nemlig FN’s internationale læsedag, og børn fra Helsingør Kommunes skoler læser i den anledning op mange forskellige steder i gadebilledet fredag den 6. september. Det sker for at sætte fokus på værdien af at kunne læse – noget, som ikke alle børn lærer.

- Formålet med dagen er at sætte fokus på FN’s mål om, at alle børn har ret til at lære at læse. Samtidig vil vi gerne give børn oplevelsen af, at læsning er vigtig og kan foregå alle steder og give en fælles oplevelse, forklarer læringskonsulent Anne-Mette Hermansen fra Helsingør Kommune.

Øget læselyst

Der vil være læsende børn i daginstitutioner og skoler, på plejehjem, på bibliotekerne og på gaden – og håbet er at øge børnenes læselyst.

- Vi håber, eleverne vil opleve, at deres oplæsning får folk til at stoppe op. At oplæsningen af en spændende tekst kan give værdi og skabe en fællesskabsfølelse, siger Anne-Mette Hermansen og fortsætter:

- I år har vi fået mulighed for at læse den helt nye bog ’Kødbensgravemaskinen. En strikket hue – og And’, der er skrevet og tegnet af Rasmus Bregnhøi. I dagene omkring læsedagen har alle klasser mulighed for at tilgå den digitale udgave af bogen.

 

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus