En dag med klodser og robotter

Elever fra 1., 2., 3. og 7. klasse deltog, da der var lokal LEGO League-finale på Grydemoseskolen.

Stemningen var hektisk og fortættet, da en masse 7. klasse-elever den 9. november 2019 var samlet til den lokale finale i FIRST LEGO League på Grydemoseskolen.
Årets emne var City Shaper, og holdene havde hver især valgt en udfordring, som de havde fundet en løsning på. Eksempelvis inden for fremtidens transport, tilgængelighed, eller hvordan man skaber byggeri, der kan modstå naturkatastrofer.

Eleverne præsenterede deres løsninger for dommere med ekspertise fra innovationsområdet og bygningsområdet.

Holdene havde samtidig bygget en robot, som dystede mod andre robotter på en bane, der bl.a. bød på en trafikprop og innovation arkitektur.
Omkring robotbanerne stod kammerater og familie og heppede på deltagerne.

First Lego League Junior

Som noget nyt deltog også hold fra 1., 2. og 3. klasse i år i Lego League. De havde deres egen udfordring, Boomtown Build, med fokus på tilgængeligt og bæredygtigt byggeri – og havde bl.a. bygget et plejehjem, en grøn skaterpark og en café i Lego. Alle byggerier havde robot-elementer, som blev styret fra en computer.
Og holdene fremlagde naturligvis for dommerkomiteen – ligesom 7. klasserne.

- Det har været sjovt, og vi har været gode til at arbejde sammen, fortæller Rolin fra 3. b på Grydemoseskolen.

I 7. klassernes konkurrence vandt hold 8S1 fra Skolen ved Rønnebær Allé, og de repræsenterer Helsingør Kommune ved den skandinaviske finale i First Lego League, som finder sted den 30. november 2019 i Roskilde.

Stort tillykke til dem.

 

Der bliver øvet, inden robotterne skal dyste.

Eleverne fra Apperupskolen havde bygget en fin café med plads til alle, for det synes de, der mangler i Ålsgårde. Eleverne havde talt om tilgængelighed og bl.a. prøvet at spise frokost med bind for øjnene for at opleve de udfordringer, blinde har.