Fremtiden starter med et fritidsjob

Fakta og Ungdomsskolen i Helsingør samarbejder om projektet 'Coop Crew - når fritid bli’r til fremtid', der giver unge mulighed for at få et fritidsjob.

Hver tirsdag er der usædvanligt mange medarbejdere i Fakta-butikken på Hovvej i Espergærde. Her er 13 unge mellem 15 og 18 år i disse uger i gang med et træningsforløb, der skal ruste dem til at få et fritidsjob.

- Jeg har aldrig haft et fritidsjob før, så jeg vidste ikke, hvordan det ville være. Men det er meget fedt, og jeg lærer hurtigere og bedre ved at få tingene i hænderne, siger 17-årige Elias Andersen, der går i 10. klasse.

De unge fakta-medarbejdere er en del af det landsdækkende projekt 'Coop Crew – når fritid bli’r til fremtid', som er udviklet i et samarbejde mellem Ungdomsskoleforeningen og detailkæden fakta.

Større skole-engagement

Det skal sikre unge i 9. og 10. klasse en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet og samtidig også et større skole-engagement. Forskningen viser nemlig, at unge med et fritidsjob får bedre karakterer, har mindre fravær og kommer hurtigere i gang med en ungdomsuddannelse. Derfor er projektet også målrettet den gruppe af unge, der på forskellige måder har brug for et støttende skub i ryggen.

- Vi vil gerne give de her unge nogle erfaringer med arbejdsmarkedet, for det er vigtigt for dem at få et indblik i de forventninger og krav, man bliver mødt med på en arbejdsplads, siger Hanne Kirk, der er programleder for Coop Crew-projektet.

Det seks uger lange forløb, hvor de unge en dag om ugen bliver undervist i en lokal fakta-butik, giver en række kompetencer, som står på det diplom, der overrækkes til sidst. Med det i hånden kan de unge gå ud og søge et fritidsjob, og Patrick Caben, butikschef i fakta, er ikke i tvivl om, at det er kvalifikationer, som gør en forskel i en jobansøgning.

- De lærer nogle basale ting i arbejdslivet som at møde til tiden, tage ansvar, arbejde sammen med kollegaer og lære at arbejde efter regler på arbejdspladsen. Det er en ny verden for mange af dem, men vi kan se, at de bliver styrket af det, siger Patrick Caben, der til daglig er butikschef i fakta i Græsted.

Han er koblet på Coop Crew-forløbet i Espergærde sammen med Thomas Thomsen, der er butikschef i fakta på Hovvej, og de to har meldt sig frivilligt til at deltage i forløbet.

Optimister på holdets vegne

Det er Ungdomsskolen i Helsingør, der afholder projektet i Helsingør Kommune og er med til at vælge de unge ud. Projektmedarbejder Mads Pfaff er med ude i butikken hver uge, og efter de seks uger vil han følge op på de unges forsøg på at skaffe et fritidsjob.

Målsætningen for Coop Crew-projektet er, at mindst halvdelen af de unge ender med at få et job, og både Mads Pfaff og Patrick Caben er optimister på deres holds vegne.

De sender masser af roser i retning af de unge, der har flyttet sig markant undervejs.

- Det handler om at klæde dem på og sende dem i den rigtige retning, så skal de nok klare resten selv. Når de har gå på modet og viljen til at lære, skal det nok gå godt, siger Mads Pfaff.

17-årige Elias Andersen har allerede besluttet sig for, at han vil ud og søge et fritidsjob, når de seks uger er gået. Han har ikke bestemt sig for, om det skal være i en fakta-butik, men forløbet har gjort ham klogere over, hvilken slags arbejde han trives bedst med.

- Jeg vil helst ud og bruge min krop og mine hænder, siger han.

Projektet løber fra 2019 til 2025 i 25 kommuner over hele Danmark, heriblandt Helsingør, og omfatter i alt 3.700 unge.

Fakta om 'Coop Crew – når fritid bli’r til fremtid'

• Den A. P. Møllerske Støttefond støtter projektet med 27,6 mio. kr. i perioden 2019-2025. Projektet er udarbejdet og gennemføres i et samarbejde mellem Ungdomsskoleforeningen og fakta.

• I alt vil omkring 3.700 unge fra 25 kommuner deltage i et træningsforløb, hvoraf det antages, at minimum 1800 af de unge efterfølgende vil få et fritidsjob i fakta eller et andet sted som direkte effekt af projektet.

• 11 kommuner startede i uge 43 i år, i 2020 optages 8 nye kommuner, og i 2021 optages yderligere 6 kommuner. Udrulningen sker i tre faser for at sikre kvaliteten i processen og gøre det muligt at overføre erfaringer.

• Efter projektperioden skal kommunerne selv integrere indsatsen, f.eks. ved at projektet bliver en del af kommunernes ungestrategi. Der bliver i hver kommune nedsat et lokalt udvalg, som udvælger de unge, der skal være med i projektet, der evalueres løbende.

Fotos: Sandra Odgaard

17-årige Elias Andersen vil gerne ud og finde et arbejde, hvor han kan bruge hænderne, når han er færdig med Coop Crew-projektet.