I praktik som borgmester

Vi har haft Josefine fra Hornbæk Skole i erhvervspraktik - her skriver hun om sine oplevelser.

Vi havde for nylig en elev fra Hornbæk Skole, Josefine fra 9. klasse, i erhvervspraktik på rådhuset. Hun har her sammenfattet sine indtryk fra praktik-ugen:

Hej. Jeg hedder Josefine, og til daglig går jeg i 9. klasse på Hornbæk Skole. Jeg har i denne uge været i praktik som borgmester og som borgmestersekretær på Helsingør Rådhus.

Jeg har i ugens løb været ude nogle steder og ikke mindst oplevet og lært en hel masse.

Jeg startede min praktik med en rundvisning på rådhuset. Det er et stort og meget gammelt sted, hvor det kan være en stor udfordring at finde rundt. Men det er dog den smukkeste arbejdsplads, jeg endnu har set. Det, jeg fandt mest spændende, var Det røde Værelse. Som I nok kan gætte, er Det røde Værelse rødt, og alle væggene er fyldt med gammel billeder af de gammel byrådsmedlemmer, som man kan underholde sig længe med at kigge på.

Jeg har været så heldig, at der i min praktik-uge har været to vielser, hvor jeg var med til begge. Det var en stor oplevelse for mig, og jeg kunne tydeligt mærke, at det også var kæmpestort for dem, der blev gift.

Møde om persondata

Tirsdag var jeg med til DPO-datapersonforordningsmøde, hvor der blev snakket om, hvordan kommunen passer bedst på vores persondata. Mødet var interessant, fordi jeg fik indblik i, hvordan mine og alle mine venners data bliver beskyttet mod alle andre.

Jeg har i onsdags været på virksomhedsbesøg hos RetNemt Måltidskasser, med Helsingørs borgmester Benedikte Kiær. Vi startede med at få en masse at vide om, hvordan RetNemt er etableret. Efter det fik vi en rundvisning i produktionen, hvor måltidskasserne bliver lavet og sendt videre til borgerne. Jeg syntes, det var helt vildt fedt at være på tur med borgmesteren, da jeg fik et lidt andet indblik i, hvad det vil sige at være borgmester.

Et godt indblik

Det har virkelig været sjovt at være med rundt og suge til mig af forskellige oplevelser.
Denne uge i praktik har givet mig et indblik i Benedikte Kiærs hverdag som borgmester, og jeg kan vist godt sige, at hun ikke bare sidder og laver ingenting, for der er virkelig fart på.

Den her uge har ikke givet mig mindre lyst til en dag at tage over fra Benedikte, nærmest tværtimod.

 

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus