På havet til tidlig morgentræning

Morgentræning gør én i godt humør, fortæller Bertram, som går i 7. klasse på Idrætslinjen på Skolen ved Rønnebær Allé.

Solen får havet til at glimte, og blæsten rusker godt i sejlene denne tidlige morgenstund på havnen i Snekkersten. Nyhedsbrevet Børneliv er taget ud for at følge sejlsports-eleverne fra Idrætslinjen på Skolen ved Rønnebær Allé, og lige nu er eleverne i gang med at gøre deres både klar til at komme på søen.

Eleverne morgentræner to gange om ugen fra kl. 7-10 i Snekkersten Skotterup Sejlklub. Træningen er lagt ind i deres skoleskema – og det betyder meget for de unge idrætsudøvere, at de har mulighed for at kombinere skolegangen med deres sport.

Sejlsport er blot en af de sportsgrene, som Idrætslinjen samarbejder med. Men sejlsport er særligt for linjen i Helsingør Kommune.

- Vi indgik samarbejde med Idrætslinjen sidste år, og det er en stor succes. Da vi begyndte, havde vi seks-syv sejlere. Nu har vi 16-17, fortæller Michael Melbye fra Snekkersten Skotterup Sejklub.

Da bådene er rigget til, bliver de sat i søen, og eleverne tager ud med deres instruktører for at træne forskellige finesser. Snekkersten Skotterups ungdomsafdeling er blandt de største i Danmark, og flere af eleverne er udtaget til landsholdet.

Dejligt, at sport passer ind i skoledagen

- Jeg vil gerne nå noget med min sport, og Idrætslinjen var et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Det er dejligt, at sporten kan passe ind i skoledagen, siger Niklas, som går i 8. klasse på Idrætslinjen.

Ud over de to ugentlige morgentræninger har eleverne to ugentlige eftermiddags/aftentræninger i sejlklubben.

- At en del af træningen ligger i skoletiden, gør, at man også har mulighed for at have et socialt liv ved siden af sin sport. Hvis vi ikke morgentrænede, ville vi jo have træning næsten hver dag efter skole. Men nu kan vi både nå lektier og venner også, siger Bertram, som går i 7. klasse på Idrætslinjen.

Anna fra 8. klasse supplerer:

- Vi har også mange gode venner i klubben. Jeg er glad for at komme her, for vi har det sjovt sammen.

- Ja. Jeg er altid glad, når jeg tager fra træning, indskyder Bertram.

Forstående lærere

De tre elever er superglade for muligheden for at gå på Idrætslinjen.

- Det betyder meget, at lærerne har forståelse for vores sport. Hvis en aflevering falder sammen med et weekendstævne, kan vi godt få den udskudt. Vi må også gerne spise i timerne, fordi vi har brug for meget energi, fortæller Anna.

Michael Melbye fra sejlklubben lægger vægt på det gode ungdomsliv, som klubben har skabt.

- Jeg er sikker på, at det er en del af forklaringen på vores store tilslutning til sejlsporten. De unge hygger sig og kommer her også gerne, selv om de ikke skal ud at sejle, siger han.

Allan Jørgensen er leder af Helsingør Talent og Elite. Han siger:

- I idrætsklasserne møder eleverne en masse kammerater, der bruger lige så meget tid på sport, som de selv gør. Det betyder, at de møder en anden forståelse, end de ville gøre i en almindelig klasse, når de fx er nødt til at melde fra til sociale ting på grund af deres sport.

Idrætslinjen er meget søgt, og der er rift om de 50 årlige pladser. Hvis du vil høre mere om Idrætslinjen, kan du tage til infomøde torsdag den 24. oktober kl. 18.30 i Helsingør Gymnasiums festsal. Infomødet er rettet mod 6. klasser og deres forældre.

Fakta om Idrætslinjen

• Idrætslinjen samarbejder med de lokale idrætsklubber inden for sportsgrenene: Fodbold, håndbold, tennis, atletik, svømning, golf, sejlsport og gymnastik.

• Der er to idrætsklasser på henholdsvis. 7., 8. og 9. klassetrin. Klasserne har til huse på Skolen ved Rønnebær Allé.

• Der er infomøde for 6. klasser, som kan blive optaget på Idrætslinjen til næste år. Mødet finder sted den 24. oktober kl. 18.30 i Helsingør Gymnasiums festsal.

• Idrætslinjen er sammen med Helsingør Eliteidræts Akademi grundlaget i Helsingør Talent & Elite, hvor dygtige udøvere kan få et seksårigt uddannelsesforløb med en klar talentstrategi.

• Idrætslinjen er bygget op efter Team Danmarks idrætsskolekoncept og er en del af Helsingørs aftale som Elitekommune.

Den udsendte reporter kom med på havet i en følgebåd - det kom der denne lille film ud af: