Elever skruer ned for skolens papirforbrug

Et projekt, skabt af en 10. klasse på Ungdomsskolen, sætter fokus på indsamling af papiraffald.

Elever og lærere i 10. klasserne på Ungdomsskolen bliver dagligt mødt af 15 store papirskraldespande, placeret i klasseværelser og på skolens fællesområder. Skraldespandene skal minde dem om, at kasseret papir hører til her og ikke i affaldskurven sammen med resterne af madpakken.

Det er et led i et projekt, skabt af 10.A på Ungdomsskolen, der har brugt deres tematimer i løbet af efteråret på at udvikle en affaldskampagne, der sætter fokus på genbrugspapir.

Ud over indkøbet og opsætningen af papircontainerne har eleverne bl.a. lavet kampagne-plakater og en video, der skal minde skolens elever og medarbejdere om det bæredygtige budskab.

- Målet er, at projektet skal køre i tre måneder, og vi vil løbende følge op på, hvor meget affald der kommer i de her papirskraldespande, så vi kan se, hvor meget vi rent faktisk sender til genbrug, siger Miranda Harck, lærer for 10.A på Ungdomsskolen.

De unge skal blive bevidste

Målet er samtidig at reducere papirforbruget på skolen, og derfor bliver der bl.a. også holdt øje med forbruget af papir i printerne.

- Det handler om at gøre de unge mere bevidste om deres eget forbrug og deres egne valg. Og så handler det om at se, hvad de selv kan gøre for at gøre en forskel, siger Miranda Harck.

Når projektet er slut, er det meningen, at papirskraldespandene bliver stående, så også kommende årgange af elever kan bidrage til et bæredygtigt papirforbrug i 10. klasserne.

Se elevernes kampagne-video her

Fotoet: Eleverne i 10.A har selv udviklet papirkampagnen, som både sætter fokus på indsamling af papiraffald og forbruget af papir i skolens printere. Foto: Ungdomsskolen.