Gode børneoplevelser i december

Bibliotekerne inviterer indenfor til juleaktiviteter, og også Kronborg byder på julehygge for hele familien.

I december julehygges der overalt - selvfølgelig også på børnebibliotekerne. Få inspiration til DIY julegaver, julekager, julepynt og meget, meget mere. Der er også mulighed for at deltage i konkurrencer og vinde bogen ’Julefortællinger’ af Astrid Lindgren.

Julehygge med Kasper Hoff

Kikkebakkeboligby – kan I huske julekalenderen fra 1977 på DR?

Det kunne de på forlaget Gyldendal. De har udgivet Ole Lund Kirkegaards julefortælling, om huset i Kikkebakke, på ny. Den er genfortalt af den populære børnebogsforfatter Kasper Hoff.

Den første søndag i advent, den 29. november, besøger Kasper Hoff børnebiblioteket på Kulturværftet kl. 14, hvor han julehygger og læser højt af Kikkebakkeboligby.

Der er gratis entré, men tilmelding er nødvendig.

Læs mere og tilmeld dig

Juleaktiviteter for hele familien på Kronborg

Tag børnene med tilbage til 1586 og hjælp julemanden, som skal redde julen 2020 fra de onde kræfter. Forsynet med et brev fra julemanden kan børnene gå på opdagelse på det julepyntede slot og finde de historiske ledetråde. Slottets tidligere beboere fra 1586 deler gerne deres hyggelige juletraditioner! 

Man kan også tage på julebukkejagt på slottet, lave filtnisser og engle i juleværkstederne og nyde højtlæsning af julehistorier i Dansesalen. Julemusik skaber stemning, så i Dansesalen er der en smuk julekoncert med sang og lut. Trompetérerne giver koncert i slotsgården, præcis som de gjorde i renæssancen. Når sulten melder sig, kan man sætte kurs mod Holger Danske eller Frederik 2.s Vinkælder, hvor man finder hyggelige cafeer med gløgg, æbleskiver og andre gode sager.

Dato og tid:
Den 28.-29. november, 5.-6. og 12.-13. december, kl. 10-17.

Læs mere om billetter og ankomsttider

Foto: Julemarked i slotsgården, Thorkild Jensen

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Bibliotekerne har masser af julebøger for børn på hylderne.