Kan man lave puslespil på gulvet?

Vi har samlet tre øjebliksbilleder fra dagtilbud, der tilbyder nødpasning - en meget anderledes hverdag end sædvanligt.

Hverdagen i Børnehuset Ålsgårde

Pia Lykke Johansson, leder af Børnehuset Ålsgårde, skriver:

To børn sætter sig på gulvet for at samle puslespil. Jeg skal lige til at sige, det er en god idé, hvis de sætter sig op ved bordet, så de ikke bliver forstyrret. Men i dag er det ikke nødvendigt. I dag kan man rent faktisk sidde på gulvet midt i det store fællesrum og samle puslespil.

De sidder og snakker hyggeligt med hinanden, mens en af pædagogerne sidder i legeområdet med dyr lige ved siden af og maler de landskaber, som det længe har været meningen skulle pryde legerummet.

Imens serverer de to mindste børn kaffe og majskolber for mig i den lille restaurant, som vi har anrettet med vuggestuens legemøbler i fællesrummet foran køkkenet.

Ingen af børnene søger ind på deres stuer, så vi har flyttet en del af legetøjet og legemøblerne ud i fællesrummet. Her hygger vi os med højtlæsning, pandekagebagning, huleleg - og i går inspirerede pædagogens maling af et dinosauruslandskab børnene til at tegne dinousaurusser.

Hun hentede straks maling til børnene, og de tegnede dinusaurusser blev til store flotte malede dinusaurusser i karton, som nu pryder vores vinduer i fællesrummet.

Normalt summer huset af liv i alle afkroge. I denne tid summer huset af liv og hygge i fællesrummet.

Nødpasning i Børnehuset Klatretræet

Leder af Klatretræet, Helle Jespersen, skriver

I ugen, der er gået, har vi holdt åbent for de forældre, som er en del af akutberedskabet.

Vi er gået i tæt dialog om det behov for pasning, vores forældre har haft.

Vi har skabt en anderledes dag, hvor de pædagogiske medarbejdere har skabt en hyggelig og tryg ramme for de børn, som har været hos os, da vi ved, det at mangle sine venner eller yndlingsvoksen godt kan være en udfordring.

Vi har bagt og været på tur i skoven og på stranden, spillet spil, leget udendørs og leget biograf med film fra Det danske Filminstitut.

I næste uge (fra den 23.-27. marts), hvor vi bliver flere, vil den stå på udeliv med bål - og madlavning på bål - plus ture ud i skoven.

Hverdagen i Børnehuset Kysten

Katrine Fischer, leder af Børnehuset Kysten, skriver:

Vi har i løbet af den første uge haft ni børn i nødpasning, ikke alle på én gang, så der har været dage med syv børn og dage med fire børn.

Dagene er gået med at lægge pudsespil, tegne, lave perleplader, spile en masse spil, høre musik og meget andet. Både de store og små har været sammen.
Så hvordan har det været at være barn ”på arbejde” i disse dage? Det har vi spurgt Alma på fem år om, og hun fortæller;

- Det har været SÅ godt og SÅ sjovt. Det er sjovt at være udenfor på legepladsen og i sandkassen, uden så mange børn. Det har også været sjovt at have de små børn at lege med, og så er det godt med to voksne, som jeg også kan lege med.

De ændrede omstændigheder giver en anden tid og plads til dialogen i leg uden afbrydelser, og det er tydeligt, at det er noget, børnene kan mærke.

Et øjebliksbillede fra Klatretræet.

Nødpasning i Klatretræet...

Nødpasning i Børnehuset Kysten.