Mariehønen: Sådan holder vi kontakt under Corona-krisen

I Børnehuset Mariehønen har personalet bl.a. været i telefonisk kontakt med alle forældre, og børnene har delt tegninger på Facebook.

For ledelse og personale i Børnehuset Mariehønen har det været vigtigt at holde kontakten med børn og forældre under Corona-krisen.

Det er sket på forskellige måder, fortæller leder Christine Skyum Hauge. Bl.a. har afdelingslederne ringet til samtlige familier og fået en snak om, hvordan det går.

- Det har forældrene taget rigtig godt imod. De har også kunnet lufte deres bekymringer, fx i forhold til de store børn, som skal begynde i SFO den 1. maj. Hvad nu hvis de ikke når tilbage og tage afsked med børnehaven? Vi kan jo ikke give dem et svar, men for mange er det også bare rart at få snakket om det, siger hun.

Se den tomme institution

Mariehønen bruger Tabulex til den formelle information, men har også en Facebookside, hvor personalet lægger opslag op. Bl.a. har de filmet den tomme daginstitution for, at børnene kan se, at de ikke går glip af noget, mens de er derhjemme.

- Vi har også lagt sange ud og opfordret børnene til at dele deres tegninger, så de stadig holder en form for kontakt med deres kammerater, siger Christine Skyum Hauge.

Fokus på børn med særlige behov

Mariehønen har under Corona-krisen haft mellem et og syv børn i nødpasning, og der har været fokus på børn med særlige behov.

- Børn med særlige behov kan have ekstra svært ved at blive revet ud af deres vante rammer i daginstitutionen. Derfor er de blevet tilbudt at komme i nødpasning, og nogle har taget imod det, fortæller Christine Skyum Hauge.

Sammen om barnet

Under krisen har Mariehønen også haft glæde af, at de er med i projektet ’Sammen om barnet’. Her går en socialrådgiver og en pædagog normalt på hjemmebesøg hos et antal familier. Hjemmebesøgene er selvsagt aflyst, men socialrådgiver Lotte Bay Andersen har haft en vigtig rolle i forhold til familierne, som hun bl.a. har sparret med på telefonen.

- Det har vi været rigtig glade for, understreger Christine Skyum Hage.

Mariehønen har også en lukket Facebookgruppe for forældrene, og den har oplevet stor tilstrømning under krisen. I gruppen kan forældrene udveksle erfaringer, lave legeaftaler mv.

- Den er nu ikke blevet brugt så meget. Det er mit indtryk, at langt de fleste passer deres børn derhjemme og med hjælp fra deres netværk. Det er imponerende, slutter Christine Skyum Hauge.

Fotoet: En dreng fra børnehaven har tegnet alle sine børnehavevenner.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

En pige har tegnet denne tegning, som er delt på Facebook. Hun savner sine børnehavevenner...