Musikken blev sluppet løs i skolegården

På tre skoler i Helsingør Kommune har de yngste elever fået en god musikalsk oplevelse at gå på sommerferie på.

Undervisning i skoven, på sportspladsen og på stranden har været hverdag for elever og lærere efter genåbningen af skolerne i midten af april.

Nu har tre skoler i Helsingør Kommune føjet et nyt element til ude-undervisningen med skolegårdskoncerter for de yngste elever. På Tikøb Skole, Mørdrupskolen og Apperupskolen har tilsammen næsten 600 elever været på en musikalsk rejse med trioen MunchHausen og den fantasifulde historie om Baron von MünchHausen og verdens bedste vin.

Bag initiativet står organisationen Levende Musik i Skolen – LMS. LMS står hvert år for over 2500 koncerter med professionelle musikere på skoler i hele landet, heraf ca. 50 i Helsingør Kommune.

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Gitte Kondrup og formand for Kultur- og Turismeudvalget Michael Mathiasen var med, da der var ude-koncert på Tikøb Skole.

- Det gør mig glad at se, hvordan skoleklasser i hele Helsingør Kommune har indtaget natur og uderum efter genåbningen. Det er en rigtig god idé at føje skolekoncerter til noget af det, der kan foregå under åben himmel, siger Gitte Kondrup.

Stolt over skolekoncerter

Michael Matiesen supplerer:

- At vi kan finde nye måder at få musikken ud til skolerne, vidner om den virkelyst, der er blandt kunstnere og kulturliv. Et område der er meget hårdt ramt af krisen. Jeg er stolt over, at Helsingør Kommune har skolekoncerter på skemaet – også i en tid hvor det kræver ekstra opfindsomhed og samarbejde mellem LMS, musikere og skoler.

Fakta:

• Alle folkeskoler i Helsingør Kommune er en del af Levende Musik i Skolen, hvor alle elever fra 0.-7. klasse deltager i mindst en årlig koncert med professionelle musikere på skolen.
• Ca. 100 orkestre turnerer i ordningen, der arrangeres af LMS og finansieres af Statens Kunstfond og de deltagende kommuner.
• Orkestrene dækker alle musikalske genrer fra klassisk til opera, folk, rock, pop og jazz.
• Koncerterne er en del af undervisningen med tilhørende undervisningsmaterialer.
• Under Corona-nedlukningen har LMS arbejdet med flere kreative tiltag fra online musikundervisning og koncerter, sangskrivningsværksteder mv. De fleste af de 400 koncerter, som skulle være spillet i foråret, er flyttet til sæson 20/21, så hverken elever eller musikere går glip af de planlagte skolekoncerter.

Læs mere om Levende Musik i Skolen

 

Alle fotos: Thinkalike