Pædagoger og ledere fik ny inspiration

125 lokale ledere og pædagoger fik nye ideer til at understøtte børns digitale leg og nysgerrighed på konferencen 'Det kritisk skabende barn'.

Der blev leget med legoklodser, kodet i børnehøjde og meget andet, da 125 dagtilbudsledere og pædagoger i midten af januar var samlet til konference på Konventum - under overskriften 'Det kritisk skabende barn'.

- I Helsingør Kommune ved vi, at rejsen mod at blive innovativ og kreativ - og dermed klar til at møde fremtidens udfordringer og arbejdsmarked - begynder i dagtilbuddet. Her udfordrer og fodrer vi barnets nysgerrighed, siger Niels Brockenhuus, som er leder af dagtilbudsområdet i Helsingør Kommune.

Formålet med konferencen var at sætte fokus på den del af det pædagogiske arbejde, der gennem fx kunst, kultur, medieleg og storytelling med iPad kan understøtte børnenes kreativitet og nysgerrighed.

- Tilbagemeldingen fra et par af mine medarbejdere var, at konferencen var meget brugbar, fordi alt tog udgangspunkt i børnenes perspektiv. Vi har allerede brugt den inspiration og de ideer, vi tog med hjem, i vores dagligdag, fortæller Jette Kray Alsgaard, som er leder af Børnehuset Snekkersten.