Sange i en Corona-tid

23 elever fra 3. klasse på Mørdrupskolen i Espergærde har deltaget i et utraditionelt kunstnerbesøg og kreativt værksted.

Sammen med to komponister har en 3. klasse fra Mørdrupskolen skrevet sange om hverdagen i Corona-tiden. Det er sket, mens de har siddet på hver deres børneværelse rundt omkring i Espergærde. 

Komponisterne Mathias Madsen Munch og Claus Reenberg er i gang med at skrive en bog om sangskrivning for børn på forlaget Dansk Sang. De har i et stykke tid været i gang med at afprøve deres koncept og formidling på skoler på Færøerne og i Helsingør Kommune.

De to er altid friske på en udfordring - og stillet over for ideen om at flytte undervisningen fra det fysiske til det virtuelle klasserum, var de straks på. Det samme var 3.c's dansk- og musiklærer Anne Mette Tybjerg.

Anne Mette Tybjerg har de seneste uger dagligt undervist klassen via Google Meet. Hun fortæller, at eleverne er rigtig gode til at modtage undervisning og deltage i klassefællesskabet, selvom det foregår foran en skærm.

Tydeligt fælles udgangspunkt

Børnekulturkonsulent i Helsingør Kommune Ida Wettendorff siger om projektet:

- Det unikke er, at der er et meget tydeligt fælles udgangspunkt for de temaer, eleverne har arbejdet med. Hverdagen er forandret. Hvad betyder det for deres liv her og nu? Hvad lægger børnene mærke til? Er det de tomme gader, følelsen af ensomhed, glæden ved at være mere sammen med sin familie eller noget helt andet? 

Første del af musikprojektet gik ud på, at eleverne skulle fotografere deres hverdag. Billederne skulle give inspiration til sangteksterne.

Bagefter var de to komponister, Mathias Madsen Munch og Claus Reenberg, gæsteundervisere i klassen. De havde på forhånd komponeret de melodier, som klassen skulle skrive sange til, og lavet en plan for øvelser og opgaver, som eleverne skulle igennem.

Elevernes billeder og tekster blev til sidst bearbejdet til et helstøbt musikalsk vidnesbyrd om den tid, vi er i lige nu.

Du kan høre sangene på Børnekultur i Helsingør Kommunes Facebookside. Her bliver der postet en sang hver dag i den kommende uge.

Lyt til den første sang her

Fakta:

Mathias Madsen Munch deltog fra familiens sommerhus i Nordjylland, og Claus Reenberg fra sin lejlighed i København.

Med på sidelinjen var desuden organisationen Levende Musik i Skolen (LMS) i Århus, der står for skolekoncerter i hele landet. LMS samler inspiration til musikalske formidlingsformer, mens skolekoncerterne er sat på corona-standby.

Om alt går vel dukker det virtuelle coronawriting-projekt op i LMS-regi på et senere tidspunkt.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Otto fra 3.c siger sådan her om sine to billeder: 'På det første billede keder jeg mig, fordi jeg ikke kan komme i skole og møde mine venner. Og på det andet billede spiller jeg et spil, så jeg ikke skal kede sig så meget.'

Andre børn har bl.a. taget fotos af toiletruller, håndsprit og øde landskaber.