Sommerferiekataloget er på vej

Der er masser af spændende aktiviteter for børn og unge i sommerferien - man kan tilmelde sig fra den 9. juni.

Ikke alt er, som det plejer i årets Sommerferiekatalog. Men børn og unge i Helsingør Kommune kan se frem til aktive dage i sommerferien, når lokale foreninger og kulturinstitutioner inviterer til leg, kreativitet og sved på panden, i en corona-udfordret tid.

Man kan fx blive klogere på edderkopper, spille fodbold og være værftsarbejder for en dag.

Mens fritids- og kulturlivet har været lukket ned hele foråret, har udbyderne af årets sommerferieaktiviteter lagt planer for, hvordan de kan gennemføre deres aktiviteter på forsvarlig vis. Derfor kan man som deltager være helt tryg ved, at retningslinjerne i forbindelse med COVID-19 vil blive fulgt.

- Vi er rigtig glade for at det med foreningernes og kulturinstitutionernes indsats er lykkedes at få sammensat et flot sommerferieprogram. Der er aktiviteter for enhver smag, og mon ikke mange børn og unge har ekstra brug for at kunne mødes i aktive fællesskaber henover sommeren 2020? udtaler Michael Mathiesen, formand for Kultur- og Turismeudvalget, og Betina Svinggaard, formand for Idrætsudvalget i Helsingør Kommune.

Mange aktiviteter

Inden for idrættens verden kan man fx prøve at spille floorball, afprøve sine evner som skytte eller møde en rideskole-pony og få en tur på ryggen af den.

Der er også ro-skole for de ældste, fodbold for alle og tennis i både Helsingør, Snekkersten og Espergærde.

I Multiparken kan man få undervisning i at stå på skateboard, løbehjul eller dyrke parkour, og på Spejdercentret Gurredam og hos KFUM-spejderne er der bål, knob og spejderliv.

På Naturcentret Nyruphus kan man lære at snitte og filte, lave vild mad og blive klog på edderkopper.

Øresundsakvariets naturformidlere besøger Hornbæk Havn og Nordhavnen, hvorfra de fortæller om dyrelivet i Øresund og giver deltagerne mulighed for selv at røre, fange og opleve.

Billedskolen byder på kreative workshops i Toldkammeret og i Kulturhus Syd, og i Toldkammergården vil byggeværkstedet HYG & BYG finde sted.

Børnebiblioteket er en del af det nationale initiativ Sommerbogen, der går ud på at låne, læse og anmelde bøger. Udover gode læseoplevelser er der chancer for at vinde flotte præmier.

Værftsmuseet og M/S Museet for Søfart er gået sammen om at tilbyde en dag for de yngste børn, hvor man prøver kræfter med livet som værftsarbejder i gamle dage og leger matros ombord på Drømmeskibet, som er en del af Søfartsmuseets fantasifulde legeunivers.

Den legendariske gadeteaterfestival PASSAGE, som Helsingør Teater står bag, gennemføres i en mere lokal udgave med danske teatergrupper. Desuden får festivalen besøg af Gerlev Legepark, der byder på gamle europæiske spil og lege for alle generationer i boligområder og på Kongekajen.

Der er mange flere aktiviteter. Se selv efter i Sommerferiekataloget 2020.

Hvorfor sommerferieaktiviteter?

Formålet med sommerferieaktiviteterne er at give børn og unge mulighed for at afprøve et bredt udvalg af fritidsaktiviteter i sommerferien. De fleste aktiviteter er gratis eller har en lav deltagerbetaling, ligesom mange aktiviteter også kan dyrkes i en forening efter sommerferien.

Det er Helsingør Kommune, der gennem en tilskudsordning sikrer, at lokale foreninger og kulturinstitutioner har mulighed for at tilbyde sommerferieaktiviteter.

Det praktiske

• Tilmelding til sommerferieaktiviteterne starter tirsdag den 9. juni 2020. Tilmelding sker direkte til den forening eller kulturinstitution, der arrangerer aktiviteterne.
• Sommerferiekataloget bliver delt ud til elever fra børnehaveklassen til 8. klasse på alle folke- og privatskoler i Helsingør Kommune inden den 9. juni. Det er skolerne, der sørger for, at eleverne får kataloget med hjem i tasken.
• Fra ca. 2. juni kan kataloget ses digitalt på www.sommerferiekataloget.dk og hentes på bibliotekerne og hos Borgerservice.

Fotos: Thinkalike