Ungdomsskolen tyvstarter sæsonen

Ungdomsskolen åbner allerede nu for tilmeldingen til den kommende sæson.

Drøm om at blive brandmand, mens du ligger på stranden. Tænk droner, når du ser op på sommerskyerne. Eller fantasér om at blive god til japansk, mens du sidder i sommerhuset.

Nu kan de unge i Helsingør Kommune tilmelde sig den nye sæson på Ungdomsskolen allerede inden, de går på sommerferie. Online-tilmeldingen åbnede midt i juni, og samtidig landede den nye brochure i postkasserne hos eleverne i 6., 7. og 8. klasse.

- Vi kan mærke, at de unge har savnet et fællesskab, mens de har siddet derhjemme de sidste måneder, og at de har brug for noget at se frem til. Derfor har vi skruet helt op for vores opstart allerede nu, så de unge har noget at glæde sig til, mens de holder ferie, siger ungdomsskoleinspektør Helle Josefsen.

Nyheder på programmet

Under normale omstændigheder ville tilmeldingen først åbne i starten af september, men på www.ungdomsskolen.com står op mod 100 hold og kurser nu klar, og der er som sædvanlig masser af nyheder på programmet, for det er de unges egne interesser, der danner grundlag for sæsonens hold.

I år kan man bl.a. blive juniorbrandmand, når Ungdomsskolen i samarbejde med Helsingør Kommunes Beredskab laver et 11 uger langt forløb, der bl.a. lærer de unge førstehjælp og elementær brandslukning.

Flere fag inden for håndværk og design tager også udgangspunkt i Ungdomsskolens nye makerspace, hvor de unge kan arbejde med en laserskærer, broderimaskine, badge-produktion, 3D-penne, varmepressere til T-shirt tryk og meget mere.

Motocross og gokarts

Desuden har Ungdomsskolens motorafdeling på Sindshvile fået en relancering og har bl.a. indkøbt miljøvenlige elektriske motocross-maskiner og gokarts.

Og så er der alle de andre fag for dem, der gerne vil danse, synge, klatre, bage, lære sprog, dyrke e-sport, tage billeder, lære at spille på et instrument og meget andet.

Holdene bor, med enkelte undtagelser, på Rasmus Knudsens Vej i Helsingør og Tibberupskolen i Espergærde.

Gratis at deltage

På grund af Coronakrisen lukkede Ungdomsskolens holdundervisning ned i marts, men i stedet har man mødt de unge på Instagram med aktiviteter, små online workshops, konkurrencer mm.

Når skolerne starter op efter sommerferien, har man erstattet det traditionelle introbesøg på Rasmus Knudsens Vej, hvor samtlige skoleklasser plejer at komme forbi, med besøg i de enkelte klasser ude på udskolingsskolerne.

Undervisningen starter den 21. september, og det er gratis at deltage på holdene.

Læs mere på ungdomsskolens hjemmeside

Billedet: Forløbet som juniorbrandmand er lavet i samarbejde med Helsingør Kommunes Beredskab, der tidligere har samarbejdet med Ungdomsskolen om projektet Brandakademiet. Foto: Sandra Odgaard

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer