Unge kan prøve kræfter med håndværk på havnen

Et nyskabende samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved U/NORD og M/S Museet for Søfart giver elever mulighed for at prøve sig selv af som bådebyggere.

Mandag den 8. juni blev ’Håndværk på Havnen’ indviet af kulturminister Joy Mogensen og Helsingørs borgmester Benedikte Kiær. Samtidig stillede de første elever - fra 7. klasse på Hellebækskolen - op som bådebyggere.

’Håndværk på Havnen’ er et nyskabende samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved U/NORD og M/S Museet for Søfart. I Helsingørs historiske havn rykker folkeskoleelever udenfor og bygger både – som de selv skal sejle i.

Samarbejdsprojektet ’Håndværk på Havnen', der er støttet af Nordea-fonden over en tre-årig periode, henvender sig til lærere og elever i folkeskolens fag ’Håndværk og design’. Med værktøj i hånden bliver eleverne i et autentisk miljø inddraget i en bådebyggerproces fra idé til færdigt produkt. Forløbet slutter med en søsætning, hvor eleverne afprøver deres selvbyggede både.

- Som uddannelsesinstitution for bådebygger- og sejlmageruddannelserne glæder vi os rigtig meget til at komme ud og præsentere fagene sammen med M/S Museet for Søfart og Nordea-fonden for en masse unge mennesker, siger Jacob Krøyer Olsen, uddannelseschef ved U/NORD.

’Håndværk på Havnen’ bliver sat i gang i Helsingør havn, men skal over de kommende år videre til andre maritime miljøer i hele Danmark, bl.a. Holbæk og Ebeltoft.

- Vi er ikke kun et museum for fortiden. Vi er også et museum for fremtiden og finder det derfor helt naturligt at samarbejde med en erhvervsuddannelse om at gøre unge bevidste om det maritime håndværk, siger Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart.

Fakta om projektet:

  • Samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved U/NORD og M/S Museet for Søfart. Projektet er støttet af Nordea-fonden.
  • Projektperiode: 2020-2022.

Læs mere om 'Håndværk på Havnen'

Eleverne drog til arbejdet med højt humør, kedeldragter og sikkerhedssko.

Sådan kom elevernes færdige både til at se ud.

Kulturminister Joy Mogensen indviede sammen med borgmester Benedikte Kiær og direktør på Sørfartsmuseet, Ulla Tofte, det nye projekt.