Vuggestuen cykler ud i det grønne

Børn og voksne fra Snekkersten Børnehus cykler hver dag ud i lokalområdet, hvor de hygger, spiser og sover.

I Børnehuset Snekkersten er en del af børnene rykket ud under åben himmel. Hver dag cykler to medarbejdere med seks-syv børn på tur i lokalområdet. De gør holdt ved skov, strand eller naturlegepladser, hvor børnene leger og hygger sig. Tre af ugens fem dage spiser de også frokost og sover i det blå eller grønne, inden de vender hjem til børnehuset igen kl. 14.

- Oprindelig var det et Corona-tiltag, fortæller pædagogmedhjælper Dorthe Hansen, som er initiativtager til cykelturene:

– Vi havde brug for at være så meget ude som muligt og tog en børnegruppe med på tur hver dag for at aflaste vuggestuen. Nu er vi blevet så glade for vores cykelture, at vi er fortsat.

To cykler med el

Børnehuset har to ladcykler med el, og der er plads til syv børn plus oppakning: Madpakker, vand, sæbe, bleer, vådservietter og tæpper, så børnene kan sove under åben himmel.

Mandag, tirsdag og torsdag bliver cyklerne fyldt op med børn, der er mellem halvandet og knap tre år. Onsdag og fredag kører medarbejderne med de yngre børn og er hjemme i vuggestuen til frokost.

- Børnene elsker cykelturene, og de bliver helt triste, når det ikke er deres tur til at komme med. Der er bare højere til loftet udendørs, og vi kan mærke, at børnene bliver sikrere motorisk, når de har været i skoven nogle gange. De balancerer på træstubbe, kravler over gamle trærødder og meget andet. Vi er ude i al slags vejr. Regner det, har vi regntøj på, og børnene sover i shelters, fortæller Dorthe Hansen.

Fiskenet og kikkerter

Når vuggestuen cykler ud, er fiskenet, krabbefiskestænger, insektglas, kikkerter, river og skovle en fast del af oppakningen. Børnene fanger smådyr som fx bænkebidere og går på opdagelse efter mus, frøer og brombær.

- Vi har heldigvis mange naturskønne steder i vores nærområde, siger Dorthe Hansen.

Da Nyhedsbrevet Børneliv møder børnegruppen, er de på naturlegepladsen i Teglstrup Hegn – et sted, hvor de meget tit tager hen. På legepladsen er familiegynge og rutsjebane suppleret med legeredskaber i naturmaterialer, og der er masser af plads at boltre sig på.

Det længste, børnegruppen har været væk, er Hornbæk Strand. De lange ture er gjort mulige, efter at lokale firmaer har sponsoreret to el-ladcykler i stedet for de cykler uden el, børnehuset oprindelig havde.

- Det er vi rigtig glade for, siger Dorthe Hansen og fortsætter:

- Forældrene har taget rigtig godt imod vores nye initiativ, og vi fortsætter med at sove ud, indtil det bliver så meget vinter, at det er for koldt.

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Når man er lille, er skoven meget stor...

Børnene bruger meget tid på at undersøge naturen.

Ud og styrke motorikken...

Pædagogmedhjælper Dorthe Hansen fra Snekkersten Børnehus har taget initiativ til de daglige cykelture, som hun foretager sammen med en kollega.