Julehygge i en kold tid

Vi har samlet en række hyggelige arrangementer, som du kan bruge til at varme op til julen.

Oldemors jul på Flynderupgård anno 1920

På Flynderupgårdmuseet er stuerne pyntet festligt op til julens højtid med gran og store røde sløjfer, flettede hjerter og levende lys. Allerede på gårdspladsen bydes besøgende velkommen til julestemning med et stort juletræ og juleneg til fuglene. Inden for er der pyntet op i stuerne - som man ville have gjort omkring 1920.

Dato og tid:
Alle dage (undtagen mandag) kl. 10-16 frem til den 20. december.

Juleaktiviteter for hele familien på Kronborg

Tag børnene med tilbage til 1586 og hjælp julemanden, som skal redde julen 2020 fra de onde kræfter. Forsynet med et brev fra julemanden kan børnene gå på opdagelse på det julepyntede slot og finde de historiske ledetråde. Slottets tidligere beboere fra 1586 deler gerne deres hyggelige juletraditioner! 

Man kan også tage på julebukkejagt på slottet, lave filtnisser og engle i juleværkstederne og nyde højtlæsning af julehistorier i Dansesalen. Julemusik skaber stemning, så i Dansesalen er der en smuk julekoncert med sang og lut. Trompetererne giver koncert i slotsgården, præcis som de gjorde i renæssancen. Når sulten melder sig, kan man sætte kurs mod Holger Danske eller Frederik 2.'s Vinkælder, hvor man finder cafeer med gløgg, æbleskiver og andre gode sager.

Dato og tid:
Den 5.-6. og 12.-13. december, kl. 10-17.

Læs mere om billetter og ankomsttider

Jul i Toldkammeret

I Toldkammergården er der skruet op for julehyggen med tusmørkebål og lykkeposer til de pyntesyge. Lykkeposerne er lavet af husets egen særlige klippeogklistre-ekvilibrist Mini og sælges i Spisekammeret, hvor man også kan låne nyafsprittet værktøj, så man kan dekorere sit helt eget og særlige julepynt.

Dato og tid: Fra 30. november til 18. december, fra kl. 16.00 til 19.30.

Ingen tilmelding.

DR Big Band byder på jazzet julestemning

Misteltenen er strategisk placeret, og julebarometeret kommer helt op i det røde felt, når DR Big Band lægger vejen forbi Kulturværftet i en koncert fyldt af blues, inderlig jule-soul og råswingende klassikere fra bl.a. bandets to albums Merry Christmas, Baby og Jazzin’ Around Christmas. På scenen sammen med DR Big Band er blues-dronningen Miriam Mandipira og supercrooneren Bobo Moreno.

Tid: Den 6. december kl. 16.00.

Sted: Kulturværftet/Store Scene

Se mere om billetpriser etc.

Bergmans julekrønike Fanny og Alexander

Se eller gense Ingmar Bergmans prisvindende mesterværk, krøniken om familien Ekdals liv set fra et barns perspektiv. Filmen vises på svensk og med engelske undertekster og introduceres af filmkritiker og Bergman-kender Nanna Frank Rasmussen. Forud for visningen byder Spisehuset byder på gløgg og varm cacao.

Tid: Den 13. december kl. 14.00, varighed ca. 4 timer inkl. pause/tilladt over 11 år.

Sted: Kulturværftet, Store Scene.

Læs mere om billetpriser etc.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer