Kursus giver viden om demens

Demensvenligt Nordsjælland tilbyder et kursus for pårørende til demensramte - der er nye datoer i foråret 2021.

Når et menneske får en demenssygdom, påvirker det hele familien. Der kan være mange forandringer i hverdagen, og som pårørende kan man opleve at stå alene.

Det erfarede Birgit Lund fra Helsingør, da hendes mand blev ramt af demens. I håb om at finde støtte meldte hun sig derfor til kurset ’Viden om demens – kursus for pårørende’, som Demensvenligt Nordsjælland står bag.

Kurset består af fire moduler, hvor de pårørende bl.a. får viden om demenssygdomme og mulighed for at fortælle om egne erfaringer, både til andre pårørende og professionelle.

- Demenskoordinatorerne var dygtige, empatiske og lyttende. De gav deltagerne plads, og der var altid tid til spørgsmål og gode svar. Det er vigtigt, for demens er et svært emne, siger Birgit Lund, og fortsætter:

- Det var godt, at det var et fagligt, informativt kursus. Jeg fik en masse informationer, bl.a. et realistisk billede af demens-sygdommens udvikling. Vi var også omkring juridiske problemstillinger som fremtidsfuldmagt og nemId. Emner, som ellers ikke står i første række, når man lever med en demensramt, fordi der er så mange andre ting at tage sig af.

Korte sætninger

Et helt modul handlede om kommunikation og samtale med den demensramte.

- Her er det vigtigt, at man snakker meget konkret. Bruger korte sætninger, øjenkontakt og berøringer, fortæller Birgit Lund.

Også når det gjaldt konkrete ideer til at klare hverdagen, var der gode råd at hente på kurset.

- Vi fik bl.a. ideer til aktiviteter med en demensramt, siger Birgit Lund, der sideløbende med demens-kurset deltog i en pårørendegruppe. Her var fokus på de mere personlige emner og erfaringsudveksling.

Alt i alt var hun meget glad for, at hun meldte sig til demenskurset.

- Jeg gik hjem med ny og nyttig viden hver gang, opsummerer hun.

Fakta:

  • Der er nu mulighed for at melde sig til et nyt ’Viden om demens’-kurset i Helsingør i foråret 2021. Datoerne er: Den 13. april, 27. april, 11. maj og 25. maj 2021.

  • Du kan deltage på kurset, hvis du er pårørende til én med en demens-diagnose, eller til én som er i gang med demensudredning.

  • Den pårørende med demenssygdom skal bo i Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Halsnæs, Helsingør, Hillerød eller Hørsholm Kommune.

  • Den pårørende med demenssygdom skal have kontakt til kommunens demenskoordinator eller have en aftale om det.

  • Ud over Helsingør er der kurser i en række andre kommuner. Du kan vælge at deltage i den kommune, der passer dig bedst.

Se invitationen til kurset her

Du er altid velkommen til at ringe til Helsingør Kommunes demenskoordinatorer for råd og vejledning på tlf. 49 28 30 56.

Se Helsingør Kommunes tilbud til pårørende til demensramte

Læs mere om Demensvenligt Nordsjælland

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer