Rikke og Marie står klar til at støtte de frivillige

Rikke Bach Jensen bliver ny konsulent med fokus på frivilligområdet – og når hun snart går på barsel, overlader hun tjansen til Marie Ramskov Balch.

Konsulent Rikke Bach Jensen (t.h. i billedet) står klar til at løfte den tunge arv efter frivilligkoordinator Hanne Andersen, der før sommerferien gik på pension efter 27 års virke.

Det bliver dog i en nydefineret stilling, hvor opgaven bliver bredere end blot frivillighed. Nøgleord for stillingen er forebyggelse, sund aldring, fællesskaber, frivillighed – og brobygning mellem frivillige indsatser og kommunale tilbud.

- Jeg har arbejdet med frivillige før og ser frem til at fortsætte det gode arbejde. Jeg glæder mig til at møde foreningerne og få en snak med dem om, hvad de har af behov, og hvordan vi bedst kan støtte dem, siger Rikke Bach Jensen og fortsætter:

Det er dejligt at arbejde med frivillige, fordi de gør arbejdet af lyst. De har et stort engagement og bidrager med noget ganske særligt. Og så når de ud nogle steder, hvor kommunen aldrig når. Fx kan det være, at de tager naboen med hen i foreningen, så han eller hun ikke skal sidde og være ensom.

De frivillige er en gave

Rikke Bach Jensen venter sit første barn og går på barsel i begyndelsen af oktober, hvor hun overlader ansvaret for frivilligområdet til konsulent Marie Ramskov Balch. Hun har tidligere samarbejdet med frivillige i en NGO.

- De frivillige er en kæmpe gave til et lokalsamfund. Vi ville være lost uden dem, for de har virkelig mange ressourcer. De har altid været vigtige. Og de bliver vigtigere og vigtigere, fordi de tilbyder aktiviteter til borgerne, som kommunen aldrig kunne tilbyde, siger hun.

Mange frivillige på ældreområdet er tilknyttet kommunens to aktivitetscentre, Hamlet i Helsingør med ca. 650 medlemmer og Oasen i Espergærde med 50-60 medlemmer. Begge centre er drevet af frivillige og tilbyder et væld af aktiviteter til alle pensionister og efterlønsmodtagere i Helsingør Kommune.

Læs mere om aktivitetscentrene

- Vi har mange engagerede frivillige på aktivitetscentrene, som holder ved i mange år, og det er fantastisk, siger Rikke Bach Jensen, som går med tanker om at ’lette overgangen’ fra arbejdsliv til pensionistliv ved måske at inddrage frivillige på aktivitetscentrene, som stadig er erhvervsaktive.

Alderdom uden ensomhed

For Rikke Bach Jensen og Marie Ramskov Balch er det vigtigt at bidrage til at give borgerne en god alderdom uden ensomhed. Derfor vil de også have fokus på de ældre, som ikke længere er selvhjulpne nok til at komme på aktivitetscentrene, men som er for friske til at komme i dagcenter.

- Vi oplever nogle, som falder ned i et hul, og det må ikke ske. Vi må se på, om vi måske kan hjælpe dem til stadig at komme i aktivitetscentrene, for det skal altid være muligt at komme med i et fællesskab, hvis man har et ønske om det, siger Marie Ramskov Balch.

Rikke Bach Jensen og Marie Ramskov Balch understreger, at de altid vil være tilgængelige for foreninger og frivillige via mail og telefon. En dag om ugen vil en af dem sidde fast på aktivitetscentret Hamlet. 

Aktivitetsmessen aflyst

En opgave for konsulenten på frivilligområdet er også den årlige aktivitetsmesse – en dag i Helsingørhallen, hvor de frivillige foreninger kan have en stand og præsentere sig for interesserede ældre. I år er messen dog aflyst grundet risikoen for at sprede Corona-virus.

- Det betyder, at vi skal finde en anden måde at formidle den brede vifte af tilbud, som vores frivillige foreninger tilbyder, så endnu flere kan få glæde af fællesskaberne, siger Rikke Bach Jensen.

Hun peger på kommunens aktivitetskatalog, som giver et overblik over de mange aktiviteter for pensionister og efterlønsmodtagere.

Se kommunens aktivitetskatalog

- Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med arbejdet, slutter Rikke Bach Jensen og Marie Ramskov Balch samstemmende.

Rikke Bach Jensen træffes på tlf. 49 28 29 29 eller mail: rikje@helsingor.dk

Skriv til Rikke Bach Jensen

Marie Ramskov Balch træffes på tlf. 49 28 29 38 eller mail: balch@helsingor.dk

Skriv til Marie Ramskov Balch

Hver onsdag mellem kl. 9 og 15 vil det være muligt at træffe en af de to konsulenter på aktivitetscentret Hamlet.  

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer