Helsingør tog Sundhedsudfordringen op

Gennem 12 uger har Helsingør Kommune stillet borgerne sundhedsudfordringer på de sociale medier – og mange har taget udfordringerne op.

Over 36.000 borgere i Helsingør Kommune er i løbet af de seneste 12 uger blevet præsenteret for Sundhedsudfordringen på de sociale medier. Med budskaber som ’Drik vand i stedet for søde drikke’ og ’Spis fuldkorn i stedet for hvidt brød’ har kommunen gennem Facebook-konkurrencer givet borgerne en række bud på, hvordan de kan få en sundere livsstil ved at gennemføre sunde aktiviteter.

Andre budskaber har været ’Få søvn, der passer til din alder’, ’Inviter en ven med hjem’, ’Gå, cykl eller løb en tur’ og ’Tag 500 trappetrin’.

- Sundhedsudfordringen har været en succes, og mange borgere har deltaget i vores konkurrencer. En stor tak til 8. klasse på Hornbæk Skole, som har fået ideen til Sundhedsudfordringen, og til vores lokale erhvervsliv for at sponsorere flotte præmier til konkurrencen, siger formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget, Jens Bertram.

8. klasses-elever på arbejde

8. klasses-eleverne fra Hornbæk fik ideen til Sundhedsudfordringen i forbindelse med Boost-udfordringen ’Sunde borgere’. De har gjort et stort stykke arbejde for at gøre folk opmærksomme på konkurrencen, bl.a. ved at dele materiale ud til Kulturnatten i Helsingør.

- Vi har været rigtig glade for Sundhedsudfordringen. Det har været spændende at følge en anderledes måde at kommunikere sundhedsbudskaber ud til mange mennesker gennem de sociale medier. Og vi satser på, at vi også har inspireret mange til at prøve kræfter med de sunde aktiviteter. Samtidig har vi understøttet, at nogle elever har fået virkeliggjort deres Boost-projekt - og erfaret, at et skoleprojekt kan bruges i det virkelige liv, siger sundhedskonsulent Tove Dam fra Center for Sundhed og Omsorg.

Mindske overvægt og fremme trivsel

Et lettere liv i Helsingør Kommune, hvis formål er at mindske overvægten og fremme trivslen blandt børn og unge i kommunen, har lagt Facebookside til udfordringerne.

- Det har været særligt sjovt at arbejde sammen med eleverne fra Hornbæk Skole. Vi har været glade for muligheden for at nå bredt ud med vores budskab om, at det er vigtigt at spise sundt, bevæge sig og hygge sig sammen med andre, siger projektleder Hanne Hørlyck fra Et lettere liv.

Også hun sender en stor tak til det lokale erhvervsliv, som villigt har sponsoreret – i nogle tilfælde meget store – præmier til Sundhedsudfordringen.
Nu er håbet, at sundhedsbudskaberne hænger ved, selv om konkurrencen er slut.

Fakta:

• I alt er 36.249 mennesker blevet præsenteret for Sundhedsudfordringen i deres Facebook-feed i konkurrenceperioden fra september til december 2017.

• Cirka 250 personer har deltaget i de 12 konkurrencer. Der er udtrukket 14 vindere (de sidste to konkurrencer havde to vindere hver), som alle har fået direkte besked.

• Sundhedsudfordringerne har haft fokus på sund kost, bevægelse og trivsel og fællesskab. De 12 udfordringer:
1. Spis morgenmad – hver dag
2. Lav en sjov leg (der giver sved på panden) sammen med andre
3. Vær aktiv udendørs
4. Tag 500 trappetrin – hver uge
5. Spis frugt, grønt og nødder i stedet for slik og kager
6. Sluk alle dine skærme – en time hver dag
7. Få søvn, der passer til din alder
8. Ros en ven, som altid gør dig i godt humør
9. Drik vand i stedet for søde drikke
10. Inviter en ven med hjem – gerne én, du ikke har haft besøg af før
11. Gå, løb eller cykl en tur
12. Spis fuldkornsbrød i stedet for hvidt brød

• Præmierne var sponsoreret af Hornbæk Minigolf, Café Madam Sprunck, Stengades Apotek, Helsingør Svømmehal, Øresundsakvariet, havtur.dk, Café Karisma, Helsingør Teater, iRepair, Wardrobe no. 2, Cinema Center Helsingør, Café Lagoni og PhotoCare.