Hvem skal modtage Handicapprisen 2017?

Helsingør uddeler hvert år i december en Handicappris. Du kan indstille en kandidat til prisen frem til 15. november.

Nu kan du indstille en lokal ildsjæl, virksomhed eller organisation, der har gjort en positiv forskel for mennesker med handicap, til Helsingør Kommunes handicappris.

Handicapprisen uddeles på FN's internationale handicapdag, den 3. december, af formanden for Handicaprådet.

Handicapprisen kan gives til en lokal ildsjæl eller til en virksomhed, som har udnyttet potentialet hos personer med handicap. Det kan også være en organisation eller en sportsklub - eller et byggeri, hvor der er taget særligt hensyn til personer med handicap.

En ærespris

Handicapprisen er en ærespris, og den er meget vigtig, da den sætter fokus på hele handicapområdet, og det daglige liv for mennesker med handicap. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at vi fortæller alle de gode historier, der findes i vores kommune, og indstiller en masse gode kandidater, så vi kan synliggøre det store arbejde, der bliver lagt i at gøre livet lidt nemmere for vores handicappede medborgere. Der skal ikke altid så meget til for at gøre det lettere for bl.a. kørestolsbrugere og dårligt gående at benytte byens faciliteter. Det kan handicapprisen være med til at sætte fokus på, siger Michael Mathiesen, formand for handicaprådet.

Sidste års modtager

Modtager af Handicapprisen 2016 var Nickie Lindgaard, der trænede hold i Helsingør Håndbold og i foråret 2015 derudover fik en gruppe med udviklingshæmning fra Klub Liv og Motion under vingerne. Nickie kendte på ingen måde til målgruppen i forvejen, men det blev bestemt ikke en forhindring.

Læs artiklen om Nickie i Helsingør Dagblad

Du kan indstille kandidater via hjemmesiden senest den 15. november på www.helsingor.dk/handicapprisen

Fakta om handicapprisen

 

  • Prisen kan gives til:

  • En lokal ildsjæl

  • En virksomhed, som har udnyttet potentialet hos personer med handicap

  • En organisation eller institution, der har fremmet lige muligheder for personer med handicap

  • En sportsklub, som har arbejdet aktivt for handicapidræt

  • Et byggeri, hvor der er medtænkt adgang for personer med handicap

Prisen blev uddelt første gang den 3. december 2009.