Ny hjemmeside om Nordkystens Fremtid

Halsnæs, Gribskov og Helsingør har søsat en ny hjemmeside med fakta om det store fælles kystbeskyttelsesprojekt Nordkystens Fremtid.

De tre kommuner Halsnæs, Gribskov og Helsingør har søsat ny hjemmeside med fakta om det store fælles kystbeskyttelsesprojekt Nordkystens Fremtid. Formålet med hjemmesiden er, at alle skal kunne følge med i projektet.

Hvor langt er kystbeskyttelsesprojektet Nordkystens Fremtid? Hvilke rapporter og undersøgelser baserer kommunerne arbejdet på, og hvad skete der egentlig på de informationsmøder, der er blevet holdt?

Alt det og mere kan du få svar på Halsnæs, Gribskov og Helsingør Kommuners nye fælles hjemmeside www.nordkystensfremtid.dk. Hjemmesiden indeholder en lang række oplysninger, som gør det muligt for alle at holde sig opdateret på projektet med fakta, rapporter og baggrundsinformation.

Berører rigtig mange borgere

- Beskyttelsen af vores fælles kyster er noget, som berører rigtig mange borgere i kommunerne – både dem, der bor ved kysten men også dem, der bruger vores smukke kyst. Derfor er der mange, der følger interesseret med i, hvordan projektet skrider frem. Det så vi senest, da de tre kommuner for få måneder siden holdt informationsmøder for fulde huse. For de tre involverede kommuner er det vigtigt med åbenhed om projektet, og at alle løbende kan få svar på de spørgsmål, de brænder inde med. Det skal den nye hjemmeside medvirke til, siger borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær.

På hjemmesiden kan man fx finde den kysttekniske undersøgelse fra COWI, som konkluderer, at selve beskyttelsen bedst sker ved en kombination af strandfodring med sand, grus og ral og skråningsbeskyttelse af sten. Hjemmesiden giver også eksempler på andre steder i landet, hvor man med succes har beskyttet af kysten. Man kan også finde fakta om sandsugning og ikke mindst svar på en række af de spørgsmål, som kommunerne oftest får i forbindelse med projektet.

Se hjemmesiden