100 historiske træskibe gæster Helsingør i pinsen

Der venter et imponerende syn i pinsen, når omkring 100 historiske træskibe gæster Helsingør. Skibene vil pryde Helsingør Havn fra d. 18. til d. 20. maj.

Omkring 100 historiske træskibe lægger til kaj i Helsingørs Kulturhavn d. 18. til d. 20. maj, når Træskibs Sammenslutningens årlige træf finder sted i Helsingør.

Jeg glæder mig til at nyde synet af de gamle træskibe, der kommer til at ligge side om side i vores smukke Kulturhavn, og sammen med resten af kommunen byde de mange besøgende velkommen til Helsingør. Træskibenes pinsetræf passer perfekt til Helsingørs DNA. Træskibene minder os om vores fortid som værftsby, men også om den nutid og fremtid Kulturhavnen har som omdrejningspunkt for kæmpestore events. Træskibenes besøg viser havnens potentiale som en historisk kulturhavn med et maritimt miljø og smukke skibe, så langt øjet rækker, siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.
Der vil være masser af maritime oplevelser for både børn og voksne. Fredag d. 18. maj er der indsejling til Helsingør Havn og om lørdagen stor præsentationssejlads, hvor alle skibene runder Kronborg, før de vender tilbage mod havnen.
Man kan bl.a. komme ud at sejle, få sig en snak med en skipper på et af de ’åbne skibe’ og komme på bådebyggerværksted på havnen og i værftshallerne.
Historiske Træskibsdage i Helsingør er autentisk sejlende dansk kulturarv, og er det stævne i Danmark, der hvert år samler flest historiske fartøjer. Stævnet falder først på sejlsæsonen, hvor skibene fremstår allersmukkest, frisk fra forårsklargøringen. Vi glæder os til at fortælle om det maritime håndværk og sejlkundskaber. Og ikke mindst glæder besætningerne sig til at dele maritime historier og minder med alle de folk, der kommer om bord på skibene, siger Merete Ettrup fra Træskibs Sammenslutningen.

Langs havnekajen vil der være en lang række markedsboder og maritime events. Bl.a. kan man blive klogere på uddannelser til søs, overvære en historisk losning af varer, deltage i ’sejl sikkert’ aktiviteter, overvære kapsejladser og komme om bord på Legeskibet.
Under dagene bliver der bygget et stort trækunstværk på havnen af kunstneren Carl Krull, som man kan følge med i.

Pinsen i Helsingør med træskibe, Click, Jazzfestival og Øl-løb 

Helsingør vil være pakket med flere begivenheder i pinsen. Bl.a. finder byens årlige jazzfestival og Kulturværftets CLICK festival sted i samme weekend.
’Historiske Træskibsdage i Helsingør’ arrangeres i et samarbejde mellem Træskibs Sammenslutningen, Helsingør Kommune, M/S Museet for Søfart og Helsingør Havne.

Fredag d. 18. maj: Indsejling til Helsingør Havn kl. ca. 14.30 - 15
Lørdag d. 19. maj: Præsentationssejlads kl. 12 til 15
Søndag d. 20. maj: Officiel afsejling kl. 13

Detaljeret program på www.traeskibsdage.helsingor.dk
Følg opdateringer på Facebook