En håndsrækning til pårørende med demens tæt inde på livet

Bliv klogere på livet med demens, når Helsingør Kommune inviterer til fire forskellige temamøder for pårørende hen over foråret

Når en familie oplever demens helt tæt på, opstår der rigtig mange spørgsmål: Hvad er demens? Hvordan udvikler det sig? Er der behandling? Hvordan skal man agere som pårørende? Hvordan bliver vores hverdag? Skal vi have fuldmagt? Osv.

Hen over foråret inviterer Pårørende-netværket i Helsingør Kommune til fire forskellige temamøder, som alle handler om demens på forskellig vis. Temadagene er for alle pårørende uanset om det er forældre, en ægtefælle eller en ven, der har demens.

Demens har mange skikkelser

Temamøderne er uafhængige af hinanden, og man kan deltage kun på et enkelt eller på alle fire. På det første møde, torsdag d. 1. marts vil demenskoordinatorerne Grethe Danekilde og Irene Wissum fortælle om forskellige demenstyper, sygdomsudvikling og behandling. Derefter sætter demenskoordinator Pernille Hansen Forsingdal fokus på hverdagslivet med demens tirsdag den 20. marts. Hvordan kan man have godt samvær trods demenssygdommen? Og hvordan kan man understøtte almindelige daglige aktiviteter?
Mandag den 7. maj er demenskoordinator Vibeke Schønwandt oplægsholder, og her er fuldmagt og værgemål på dagsordenen.

Det er min erfaring, at alle familier med demens er nødt til at forholde sig til fuldmagt og værgemål på et tidspunkt. Og derfor kan det være rart at vide noget om, inden det bliver aktuelt, fortæller Vibeke Schønwandt.

At være pårørende og passe på sig selv

Møderækken sluttes af onsdag den 23. maj, hvor pårørendekonsulent Lene Mosegaard Jensen fortæller om de vilkår man lever med som pårørende til en person med demens.

Det er altid en balancegang at hjælpe sin nærtstående og samtidig passe på sig selv, siger Lene Mosegaard Jensen.

Foruden temamøderne, som er tilbagevendende tilbud, er Helsingør Kommune med i "Demensvenligt Nordsjælland” sammen med otte andre nordsjællandske kommuner. Det betyder, at der vil blive iværksat flere aktiviteter på tværs af kommunerne, der skal understøtte et værdigt liv for personer med demens. 

Tid og sted

  • Torsdag d. 1. marts kl. 16-18 i caféen på Plejehjemmet Grønnehave, Sundtoldvej 2, Helsingør.

Demenskoordinatorerne Grethe Danekilde og Irene Wissum fortæller om demenstyper, sygdomsudvikling og behandling.

  • Tirsdag den 20. marts kl 16-18 i Fælleshuset, Poppelhaven 1, ved Snekkersten station.

Demenskoordinator Pernille Hansen Forsingdal fortæller om hverdagslivet med demens

  • Mandag den 7. maj kl 16-18 i Fælleshuset, Poppelhaven 1, ved Snekkersten station.

Demenskoordinator Vibeke Schønwandt fortæller om fuldmagt og værgemål.

  • Onsdag den 23. maj kl 16-18 i Fælleshuset, Poppelhaven 1, ved Snekkersten station.

Pårørendekonsulent Lene Mosegaard Jensen fortæller om at være pårørende til en person med demens og samtidig passe på sig selv.

Ved alle møder er der mulighed for at stille spørgsmål. Det er gratis at deltage, og der vil være en lille forfriskning. Du kan tilmelde dig senest samme morgen hos pårørendekonsulenten på tlf. 4186 9915.