CATCH med til at repræsentere Danmark ved amerikansk kulturfestival

Helsingør Kommunes satsning på koblingen mellem kunst, teknologi og innovation, CATCH, er med, når kronprinsesse og kulturminister besøger festival i USA

CATCH-kunstnere udvalgt til at repræsentere Danmark ved den internationale udstilling og festival i USA, South By Southwest. Festivalen forventes gæstet af op imod 300.000 besøgende i perioden fra 8. til 17. marts Danmark er ved åbning af festivalen bl.a. repræsenteret ved kronprinsesse Mary og kulturminister Mette Bock.

CATCH deltager med kunstnerkollektivet Circuit Circus og deres værk Semeion. Værket handler om kunstig intelligens – i en ifølge kunstnerne ”rar version” – og det vil efter USA-besøget blive vist frem hos CATCH’ i Krydsfeltet på Kulturværftet og ved CLICK-festivalen.

Semeion er blevet til i et samarbejde mellem CATCH i Helsingør Kommune, Roskilde Festival og Slots- og Kulturstyrelsen.

Borgmester Benedikte Kiær udtaler:

”Man kan da kun være stolt, når kommunens satsning på teknologi, innovation og kultur på den måde bæres ind på verdensscenen af nogle af landets fremmeste repræsentanter. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den slags internationale fremstød bærer også frugt lokalt bl.a. når vi tænker på at tiltrække flere besøgende og kreative studerende og samarbejdspartnere til lokale virksomheder.”

Formand for Kultur- og Turismeudvalget Henrik Møller udtaler:

”Det er endnu et eksempel på, at vores satsning på kultur virker. South By Southwest er et fantastisk udstillingsvindue, for, hvad vi står for, og hvad vi vil i Helsingør – og så understreger CATCH’ deltagelse på festivalen jo, at vi hele tiden løfter niveauet og får mere og mere spændende resultater uf af vores investering.”​