Helsingør først med nyt sygedagpengesystem

Borgere og virksomheder møder et par lukkedage i kommunen, når nyt sygedagpengesystem indføres. Indberetninger og overførsel af sygedagpenge kører normalt

Helsingør Kommune bliver den første kommune i Danmark med et nyt sygedagpengesystem, KSD. Det nye system vil på sigt gøre sagsbehandlingen nemmere og hurtigere for både virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende og borgere.

Arbejdet med det nye system og flytning af alle oplysningerne fra det gamle til det nye system samt uddannelse af medarbejderne er teknisk komplekst og et stort arbejde. Det betyder, at borgere og virksomheder fra mandag 18. november og et par uger frem kan opleve, at sagsbehandlingstiden for sygedagpenge kan blive længere.

Indberetninger og overførsel af sygedagpenge fungerer på normal vis i hele perioden. Det er alene sagsbehandlingstiden samt muligheden for at stille spørgsmål til en sag, der bliver berørt.

Borgere og virksomheder kan altså stadig lave indberetninger om sygdom på normal vis. Her vil de få en besked på skærmen om, at indberetningen af sygdom er registreret. Helsingør Kommune kan se hvornår borgerne og virksomheder har foretaget indberetningerne og derfor har den længere sagsbehandlingstid ikke betydning for, om der er indberettet til tiden og om sagen behandles rettidigt ifht. eventuelle frister.

***

Ændret service mens nyt sygedagpengesystem indføres:

  • Kommunen vil fra d. 18 november til 27 november ikke kunne svare på spørgsmål angående indberetninger foretaget i denne periode.
  • I dagene fra mandag 25. november til og med onsdag 27. november vil kommunen lukke for samtlige spørgsmål og henvendelser om sygedagpenge, fordi systemet sættes i drift, og medarbejderne skal lære systemet at kende. Kommunen har åbent som normalt for alle andre henvendelser.
  • Kommunen svarer igen på spørgsmål om sygedagpenge fra torsdag 28. november.