Nyt kort viser ruter for kørestolsbrugere

Nu kan borgere og besøgende i kørestol, med rollator eller barnevogn finde de bedste ruter rundt i byen, uden om fx trapper og brosten.

Det er Helsingør Kommunes dialoggruppe om tilgængelighed, der står bag det nye tilgængelighedskort.

For første gang er der nu lavet et kort for Helsingør centrum, der viser hvordan man kommer rundt med kørestol, barnevogn og rollator.

Ideen til kortet er kommet fra Helsingør Kommunes dialoggruppe om tilgængelighed, der består af repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer, Dansk Fodgængerforbund, Helsingør Kommunes Seniorråd og ansatte i Helsingør Kommunes Center for By, Land og Vand. Det er Marie Klintorp, der selv er gift med en kørestolsbruger, som er ophavsmand til idéen.

På Tenerife hvor min mand og jeg ofte kommer findes netop et tilgængelighedskort, som vi altid bruger, når vi er på ferie. Så jeg tænkte det var oplagt at Helsingør – med de mange brostensbelagte gader – også havde sådan et kort. Med kortet i hånden ved man altid hvor man kan komme frem, og hvor man skal holde sig fra. Hvis man tager en lille omvej, kan man faktisk komme over alt med en kørestol, siger Marie Klintorp, der er formand for Hjerneskadeforeningen i Helsingør.

 

Det er vigtigt, at vi hele tiden ser på, hvordan vi kan forbedre mulighederne for at alle kan færdes nemt og sikkert i Helsingør. Det er et rigtig godt initiativ dialoggruppen er kommet med, som jeg er glad for vi har kunnet føre ud i livet, siger Christian Holm Donatzky, formand for By-, Plan- og Miljøudvalget.

Kortet kommer til at findes på hoteller, campingpladsen og museer, men kan også downloades fra www.helsingor.dk og fra Visit Nordsjællands hjemmeside i både en dansk og engelsk version.

Hent tilgængelighedskortet her - dansk version

Get around Elsinore - with a wheelchair


Fakta

- Dialoggruppen om tilgængelighed refererer til Helsingør Kommunes By-, Plan- og Miljøudvalg og til Handicaprådet. Gruppen kommer med input til Helsingør Kommunes arbejde med tilgængelighed på veje, fortove og i byrum og pladser, samt input til store anlægs- og byggeprojekter i kommunen.

- Det er en tilgængelighedsrevisor fra trafikrådgiverfirmaet Via Trafik, der har lavet grunddata til kortet.

- Ruterne er kontrollerede af kørestolsbrugere og repræsentanter fra dialoggruppen om tilgængelighed

- Læs mere om tilgængelighed i Helsingør Kommunes Tilgængelighedsplan