28-årig fiskemand vinder Hamlets Talentpris 2020

Andreas Thers fra Kronborg Café & Fiskehus har vundet Hamlets Talentpris 2020 inden for iværksætteri.

Da Helsingør Kommune holdt nytårskur for erhvervslivet den 7. januar 2020, vandt den 28-årige Andreas Thers Hamlets Talentpris 2020 inden for iværksætteri. Prisen på 10.000 kr. gives til et ungt iværksættertalent under 30 år - og Andreas Thers, som ejer Kronborg Café & Fiskehus på Helsingørs Nordhavn, har i den grad fortjent prisen, mener dommerkomiteen.

'Andreas har en særdeles entreprenant profil, hvilket bidrager positivt til byen som en attraktivt oplevelsesdestination,' lød det bl.a. i begrundelsen for, at Andres Thers løb med prisen for næsen af fem andre iværksættertalenter.

Glad for prisen

Andreas Thers selv var rigtig glad for prisen. Han har de seneste fem år drevet Kronborg Café & Fiskehus - og til april åbner han minigolfbane på havnen.

- Det er dejligt med noget anerkendelse for det, man laver til hverdag, siger han.

Hamlets Talentpris blev til nytårskuren overrakt af Peter Kallermann. Han repræsenterede dommerkomiteen, som udgøres af Helsingør Kommunes mentorkorps for iværksættere. Og han understregede, at der var tæt løb mellem de seks kandidater.

De øvrige nominerede til prisen var:

  • Christian Grænge (23 år) og Niklas Rohde (24 år) fra Dipcrew, som tilbyder alt inden for biler, inklusive ’dipping’, sm er en flydende folie, der sprøjtes på bilen som maling og pilles af som vinylfolie.

  • Luiza Machado Hansen (28 år), indehaver af Tapioca & Juicebar i Bjergegade. Hendes store passion er at vide, at mad, drikke og sundhed kan være sjovt, simpelt og farverigt.

  • Rasmus Mønnike (24 år), indehaver af DinCykelmekaniker. Han er udlært cykelmekaniker og kører ud til sine kunder - i stedet for, at kunderne skal bruge tid på at fragte cyklen til cykelmekanikeren. 

  • Mads Dam Jensen (17 år), indehaver af Is´Madsen. Han laver ’fried icecream’, et koncept fra thailandske gadekøkkener, som han sælger om sommeren fra en bod på Værftets Madmarked.

  • Rasmus Olsson (24 år), indehaver af Ronyx Trækirurgi. Firmaet beskæftiger sig med træfældning, beskæringsopgaver, tilsyn af træer, naturpleje, skulpturskæring med motorsav og gratis kurser: “Gør det selv træfældning og beskæring”. Rasmus arbejder målrettet efter løsninger, der skåner miljøet og skaber grønne oplevelser.

En hverdag med fisk

Se Andreas Thers' reaktion på, at han har vundet Hamlets Talentpris:

For undertekster: Klik på det lille tastatur og vælg 'engelsk' (bare rolig, teksterne ER på dansk).