Bliv klogere på dyre-og plantelivet i din kommune

Seks nye skilte med information om dyr og planter i området er sat op ved strande i Helsingør Kommune hen over foråret

Planterne her har mange slags smukke og sjove blomster. Harekløvers blomster minder om en harehale, og engelskgræs kaldes også ”kongens Knap” – nok fordi blomsterne ville pynte pænt på et kongeligt bryst…

Hvis du kommer forbi stranden i Snekkersten, er du måske faldet over skiltet med denne tekst. Ved seks strande, søer og bække i Helsingør Kommune kan borgerne nu finde nye skilte med masser af inspiration og viden om området - og de dyr og planter, der lever der.

De nye skilte kan du finde ved Hornbæk Strand, Julebæk Strand, Marienlyst Strand, Snekkersten Strand samt ved Egebæksvang og Langesø i Tikøb.

Bliv klogere på alt fra smalbladet høgeurt til havtorn, edderfugle og splitterner. Vidste du fx at det siges et enkelt havtornebær indeholder samme mængde C-vitamin som en hel appelsin?

Når man ved, hvilke dyr og planter, man kan se eller finde på stranden, bliver en musling ikke bare en musling men måske en hjertemusling. En lille undselig plante kan måske spises eller bruges til noget sjovt. Mere viden om naturen giver motivation til at passe på den, og det bliver sjovere at gå på opdagelse i naturen sammen med hele familien, siger Christian Holm Donatzky, formand for By-, Plan- og Miljøudvalget.

Skiltene er blevet til på baggrund af et ønske fra By-, Plan- og Miljøudvalget, der gerne vil sætte mere fokus på dyre- og plantelivet i områderne.

Det er rådgivningsvirksomheden Naturplan, som har lavet skiltene for Helsingør Kommune, og de er sat op på strandene hen over foråret.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer