Dagtilbud og 0. - 5. klasse kan genåbnes fra den 15. april

Statsminister Mette Frederiksen meddelte i går, at dagtilbud og skoletrin fra 0. til 5.klasse fra den 15. april kan åbne og tage imod børn igen.

Statsminister Mette Frederiksen meddelte i går, at dagtilbud og skoletrin fra 0. til 5.klasse fra den 15. april kan åbne og tage imod børn igen. Klassetrin fra 6. klasse skal fortsat gå i skole hjemmefra.

På gårsdagens pressemøde kom også enkle anvisninger på, hvordan en genåbning af skoler og dagtilbud kan foregå. Sundhedsstyrelsen kommer med retningslinjer, som kommunerne skal følge på de enkelte skoler og dagtilbud. Statsministeren lagde dog op til, at den praktiske planlægning ligger ude hos kommunerne.

Efter statsministerens udmelding i går aftes er vi gået i gang med at se på, hvornår og hvordan vi kan åbne efter påske for dagtilbud og de yngste klassetrin. Alt skal foregå forsvarligt og efter sundhedsstyrelsens retningslinjer, så vi afventer retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, inden vi konkret kan sige mere om, hvordan genåbningen kommer til at foregå i Helsingør Kommune – og hvordan den næste tid bliver fremover for børn og personale, siger Rikke Reiter, chef for kommunens Center for Dagtilbud og Skoler.

Indtil videre lægger Børne- og Undervisningsministeriet op til, at følgende kan åbne fra den 15. april:

- Dagtilbud, obligatoriske tilbud og pasningsordninger
- Grundskoler: 0.-5. klasse
- SFO, fritidshjem og klub: 0.-5. klasse
- Specialtilbud, specialklasser og ungdomsskolens heltidsundervisning, mv.: Alle klassetrin

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer