Flere familier flytter til Helsingør

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at mange familier med børn finder det attraktivt at flytte til Helsingør Kommune

I 2019 flyttede 237 par med børn til Helsingør Kommune. Det er en stigning på 15,6 procent i forhold til 2017, viser tallene. Ud over Helsingør er det primært kommuner i Jylland og på Fyn, der oplever de største stigninger i tilflytningen af familier.

Men hvad er det så, der lokker de nye familier til? En af dem, der har fundet vej til kommunen i 2019, består af Nanna Ørsted, Peter Østergaard, deres datter Lili på snart to år og hunden Rita. De flyttede til kvarteret ved Jarlens Grund i det sydlige Espergærde i februar 2019 - og det har de ikke fortrudt.

Vi har begge familie i området, og efterhånden en del venner. Så det var ret oplagt. Især da vi fik vores datter, så vi det som en god mulighed for at få mere plads og samtidig bo et sted med gode institutioner, tæt på familien og med en have til vores hund, siger Nanna Ørsted.

Familien fremhæver stranden, skoven og naturen, som en af de væsentligste grunde til at valget faldt netop på Espergærde.

Vi bor lige ved vandet og det betyder alverden. Det eneste vi kan savne lidt ved Købehavn er det mere varierede udbud af take away, caféer og restauranter. Det var også lidt nemmere at kunne cykle på arbejde i København, fremfor at skulle med toget, men jeg synes hurtigt man vender sig til afstanden, siger Nanna Ørsted.
Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer