Flynderupgård byder på nye oplevelser

Tag på picnic med kurv og rødternet dug, som på oldemors tid. Oplev den nye udstilling Magtens Landskab i den gamle lade - og køb et årskort til det hele

Mange nye aktiviteter ser dagens lys på den gamle lystgård, Flynderupgård Museet på Agnetevej, i denne tid. Et af de nye tiltag kan du allerede nu hente i det historiske køkken og tage med dig ud i sommerlandet. Det er en gammeldags picnic-kurv anno 1920’erne, lige til at nyde på dit helt eget coronafrie spot – på Flynderupgårds jorde eller ude i Kongernes Nordsjælland.

Vi åbnede køkkenet tirsdag i sidste uge (den 26. maj) og foreløbig har alle taget rigtig godt imod det nye picnic-koncept. Jeg vil tro, at vi har solgt omkring 50 anretninger, fortæller køkkenleder i det historiske køkken, Bente Jensen.

Kurven indeholder altid en ternet dug og et tæppe. Hvad du ellers ønsker at putte i den af lækkerier fra kortet, bestemmer du helt selv. I kurven medfølger også en guide til skønne picnicsteder i Kongernes Nordsjælland. Kurven koster 5 kr. at låne – den kan også købes for 300 kr. inkl. tæppe og dug.

Friske råvarer

Som altid er råvarerne i køkkenet friske og kommer så vidt muligt fra gårdens jorde, hvor der både dyrkes grøntsager og holdes dyr.

Vi serverer hjemmelavet mad med inspiration fra Frk. Jensens kogebog, som jo er fra begyndelsen af 1900-tallet. Dengang skulle man spare på råvarerne, så derfor er der skruet ned for ’pynten’. Det er god, enkel og velsmagende mad, man kan købe på Flynderupgård, fortæller Bente Jensen.

Fra kl 10, tirsdag til søndag, kan du bestille din picnic-kurv – og nyde udstillinger og omgivelser, imens kurven bliver pakket. Det er også muligt at ringe og bestille på tlf. nr. 49 28 19 07.

Magtens Landskab – på udflugt i Kongernes Nordsjælland

Fra den 20. juni kan du besøge udstillingen ’Magtens Landskab - på sporet af Kongernes Nordsjælland’ i den gamle lade på Flynderupgård. Det nordsjællandske landskab, som vi kender det i dag, er formet af fortidens magthavere, af konge, kirke og borgere. I udstillingen finder du fortællinger om kongevej og kapel, skove, slotte og sundtold, men udstillingen viser også vej ud i landskabet, og peger på tolv forskellige steder i området, som er værd at besøge.

Læs om de 12 historiske steder og udflugtsmål 

Årskort til din lystgård

Køb årskort til den smukke lystgård og bolter dig i mark og eng, lade og hovedhus så ofte, du lyster. Kortet kan købes fra d. 9 juni i det historiske køkken og koster 250,-.

Læs mere om Flynderupgård, se åbningstider m.m.