Genåbning: Det vigtigste er at få rørt bolden

En ny slags træning ventede de 10-årige drengespillere fra SIF, da de onsdag gik på banen til den første træning efter genåbningen.

Foto: Mehlin (til venstre) og Aleksander var helt klar til dagens træning og havde glædet sig til at se kammeraterne.

Mandag den 12. maj åbnede Helsingør Kommunes udendørs idrætsanlæg for klubhold. Det vakte stor glæde i Snekkersten Idrætsforenings fodboldafdeling, der har set frem til igen at kunne spille bold på plænerne på Agnetevej.

Næstformand Frank Jensen tog sammen med træner Nicolai Bendtsen imod de 12 drengespillere fra årgang 2010, der onsdag den 14. maj var mødt op til træning.

Vi har glædet os rigtig meget til i dag. Det bliver en ny måde at spille fodbold på, men det vigtigste er, at vi er her igen, siger Frank Jensen.

Fodbold med afstand

Det er første træning for drengene fra årgang 2010 efter genåbningen. Ca. halvdelen af de 25 børn, der plejer at træne, er mødt op.

Det er super godt at se drengene igen. Vi har kørt med obligatorisk tilmelding, så det har været muligt at forberede træningen med de nye retningslinjer, vi skal overholde. I dag kommer vi til at dele os op i to hold med en 6-7 stykker på hver, fortæller Nicolai Bendtsen.

Når alle drengene er tilbage bliver de omkring 25 spillere, og så deler Nicolai Bendtsen banen i tre, så afstandskravene kan overholdes. Kravet om afstand er i det hele taget den største udfordring ved de skærpede vilkår, mener Nicolai Bendtsen.

At spille fodbold med 1-2 meters afstand det kan godt være svært, hvis man skal andet end at øve inderside. Men her i starten handler det om at se kammeraterne igen og få rørt bolden og lave nogle øvelser, som man ikke kan lave derhjemme med sin far eller søster, eller hvem der nu gider at spille fodbold. Men på sigt håber jeg da, at vi kan komme til at spille kamp igen i større eller mindre omfang. Det vil drengene også meget gerne.

Omklædning i skoven

Da der foreløbig ikke er adgang til omklædningsrum skal alle spillere klæde om hjemmefra. Men det er ikke et stort problem, fortæller Frank Jensen.

Vi har nogle seniorspillere, der kommer helt fra København, men de har ikke noget imod at klæde om i skoven.

Foreningen har desuden oprettet et udendørs trænerområde, hvor trænerne kan mødes og koordinere dagens træning, og hvor sprit og kasser til afvaskning af udstyr står. Det er også her de to corona-vejledere mødes, som ved hver træning går rundt i gule veste og lige husker spillere og trænere på at overholde de mange retningslinjer. Den tjans har Frank Jensen i dag.

Næsten alle fodboldhold i Snekkersten Idrætsforening startede op igen i uge 20. De yngste spillere fra 5-8 år starter dog først i denne uge med "forældrezoner" på terrassen og grusbanen. 

Foldboldleg for de 2-4 årige og Gå Fodbold, som foregår i hallen, håber vi kan starte op den 8. juni, fortæller Frank Jensen.

OBS. Efter besøget hos drengene i Snekkersten Idrætsforening er der åbnet op, for at man i højere grad kan dyrke idræt med kropskontakt.

Læs mere og se de nyeste retningslinjer her

Fodbold med afstand

Frank Jensen er dagens corona-vejleder iført gul vest

Flaskerne med sprit til rengøring er naturligvis sat op i en 4-4-2- opstilling