Helsingør Kommune aflyser arrangementer for at undgå smitte

For at forebygge spredning af smitte med coronavirus aflyser kommunen alle ikke nødvendige arrangementer. Kiær: Vi skal stå sammen om at forebygge smitte

For at forebygge spredning af smitte med coronavirus aflyser Helsingør Kommune nu alle ikke nødvendige arrangementer. I Helsingør Kommune skal vi stå sammen om at forebygge og bremse smitten, siger borgmester Benedikte Kiær.

Vi er i disse dage vidne til en hastig forøgelse af antallet af smittede med coronavirus i Danmark. I Helsingør kommune tager vi situationen meget alvorligt og er optaget af at være med til at forebygge smittespredning. Kommunens centre har derfor gennemgået alle kommende arrangementer, og krisestaben med borgmesteren i spidsen har ved møde tirsdag 10. marts besluttet af aflyse alle Helsingør Kommunes arrangementer i marts måned, der ikke er nødvendige.

 

Beslutningen fra kommunens krisestab lyder i første omgang som følger:

 

  • Alle Helsingør Kommunes egne ikke nødvendige arrangementer aflyses
  • Helsingør Kommune anbefaler at aflyse eller udskyde alle arrangementer – også i ikke-kommunalt regi – der retter sig mod ældre borgere samt borgere med kronisk sygdom og anden alvorlig sygdom
  • Helsingør Kommune opfordrer alle andre arrangører til nøje at overveje nødvendigheden af hvert enkelt arrangement herunder forholde sig til 1) målgruppen for arrangementet (ældre eller syge deltagere?), 2) hvilke forhold man afvikler under (inde/ude, tæt samvær, hygiejne mv) og 3) er der deltagere fra andre lande? Derudover skal alle arrangører holde sig nøje orienteret om udmeldinger fra myndigheder samt tænke i forebyggelse (fx håndsprit og afstand mellem deltagere) hvis ikke et arrangement aflyses.
  • Arrangementer i Helsingør Kommunes faciliteter vil de kommende dage blive risikovurderet og kan på den baggrund blive aflyst

 

Beslutningen gælder i første omgang til udgangen af marts 2020. Hermed følger kommunen anbefalingerne fra statsministeren og øvrige centrale myndigheder.

 

Borgmester Benedikte Kiær udtaler:

Vi ved at både deltagere og medarrangører rundt omkring i kommunen er rigtig kede af situationen. Men vi regner også med, at der er forståelse for vores beslutning. I Helsingør Kommune skal vi passe ekstra meget på hinanden i den kommende tid og huske at også raske og ressourcestærke kan bringe smitte videre. I den nuværende situationen skylder vi hinanden og ikke mindst vores ældre, syge og udsatte borgere at gøre alt for at undgå og bremse smittespredning.”

 

Benedikte Kiær opfordrer til, at man fortsætter med at følge udmeldinger fra de centrale myndigheder via tv og radio og hjemmesiden www.coronasmitte.dk. Også pendlerne opfordres til at følge nye udmeldinger:

 ”Jeg forstår på statsministerens udmelding i dag, at der venter trangere tider for rejsende med offentlig transport. Og som Helsingør-borger må man nok også forudse det samme på Helsingør Motorvejen. Jeg ved, hvor meget Kystbanen, metroen og motorvejen fylder i hverdagen for de mange pendlere i kommunen, og jeg håber at også det finder de bedst mulige løsninger for hver enkelt.