Mange frivillige klar til at hjælpe

En stor tak til alle de frivillige, der har meldt sig til at hjælpe på sundheds- og ældreområdet

Som man kan læse i dagens Helsingør Dagblad, 18. marts, vækker det stor glæde hos både centerchefen i Sundhed og Omsorg, Margrethe Kusk Pedersen og hos borgmesteren, at så mange frivillige har meldt sig til at hjælpe i denne tid, hvor der er brug for ekstra hænder især på ældre- og sundhedsområdet.

Alene mandag meldte 50 personer sig. 13 af kommunens medarbejdere er iøvrigt ved at blive omskolet til at kunne varetage de opgaver, der er brug for.

De frivillige bliver ansat på timelønsbasis under de overenskomstmæssige vilkår. Margrethe Kusk Pedersen forklarer til Helsingør Dagblad, at alle henvendelser er registreret, men det er ikke alle de frivillige, som kommer i arbejde med det samme.

De kommer på en liste, og så udvælger vi i forskellige tempi personer fra listen, så vi hele tiden forsøger at klargøre nogle af dem til vores drift. Nogle af dem, der har meldt sig, vil blive kontaktet i denne uge.

Hun fortsætter:

Vi er i gang med at kapacitetsopbygge, for forventningen er, at det bliver endnu værre. Der er mange ting, som ingen kan svare på i dag, men vi kigger ind i en fremtid, der får en til at tro, at vi kan få patienter, der i dag er indlagt på hospitalerne, hjem til kommunen langt tidligere, end vi er vant til.
Vi er jo i daglig kontakt med utroligt mange borgere og pårørende. Og der er så mange, der udviser en utrolig stor forståelse for problemerne. Selv nogle borgere, der er vant til at få en del hjælp fra kommunen, har sagt, at så meget hjælp behøver de måske ikke i den situation, vi har i dag, forklarer centerchefen.

Også borgmester Benedikte Kiær er rørt over, at så mange står klar til at hjælpe.

Ligesom Margrethe Kusk Pedersen er jeg dybt rørt. Det er noget, der virkelig gør mig glad, at der er så mange, der er klar til at smide det, de har i hænderne, eller er klar til vende tilbage til arbejdsmarkedet for at hjælpe her i en situation, som kan blive rigtig rigtig slem. Vi har simpelthen behov for al den sundhedsfaglige ekspertise og erfaring, som vi kan mønstre. Det er så skønt, at så mange folk har rakt hånden op og sagt, at de er klar, siger borgmesteren til Helsingør Dagblad.

 

Læs hele artiklen her

Følg med i seneste nyt omkring Corona-foranstaltninger på kommunen hjemmeside