Masser af børn har nydt godt af sommerens aktiviteter

Der er skudt mange penge i årets sommerferieaktiviteter, bl.a. fra regeringen, og det er kommet rigtig mange børn og unge i Helsingør Kommune til gode.

I Helsingør Kommune har der været et væld af aktiviteter til børn og unge i skolernes sommerferie. De har kunnet boltre sig i kunstens og idrættens verden, og rigtig mange har gjort brug af tilbuddene.

I den sidste uge af skolernes sommerferie dannede Skolen i Bymidten fx ramme om en floorball-camp for 7-13 årige drenge og piger. 61 børn havde tilmeldt sig de tre dage med floorball, og der var fart over feltet i den nye idrætshal på skolen.

- Det er rigtig sjovt og hyggeligt at være med, og trænerne er gode. Vi lærer noget nyt, fortæller en gruppe af piger, Ida, Sofie, Thilde, Victoria og Isabella.
De fleste af dem går til floorball i forvejen, men en enkelt vil melde sig til efter sommerferien.

- Der er en masse søde mennesker, som går til floorball, og vi har virkelig et godt sammenhold. Alle bliver accepteret fra dag ét, fortæller pigerne.

Går til spillet med liv og sjæl

Til floorball-campen er der både øvede spillere og nybegyndere, men alle hygger sig og går til spillet med liv og sjæl.

Der har været stor interesse for vores floorball-arrangementer, fortæller Nanna Borup Johansen fra Helsingør Floorball Team.

- Vi har haft en dag med familiefloorball, hvor vi havde 28 tilmeldte, og også vores teenagecamp for de 13-17 årige var velbesøgt, fortæller hun.

På jagt efter smådyr

En del sommerferietilbud har været målrettet SFO’erne. Her er børnene bl.a. blevet kørt i bus til forskellige lokale seværdigheder som Flynderupgård, Værftsmuseet, Teknisk Museum, Øresundsakvariet, Toldkammeret og Naturcentret Nyruphus.

På Naturcentret Nyruphus har grupper af børn været på jagt efter smådyr. Bl.a. en børnegruppe fra Espergærdeskolens SFO, som løftede sten og bark og gravede i skovbunden. På den måde fandt børnene biller, bænkebidere, myrer, skovsnegle og meget andet.

- Vi har sendt børnene ud og undersøge naturen – med udgangspunkt i hvad der har optaget dem undervejs. For os har det vigtige været at give børnene en god og lærerig oplevelse i naturen, så de går glade hjem, med en lidt større bevidsthed om den natur der omgiver dem, siger naturvejleder Søren Rafn fra Naturcentret Nyruphus.

Også for de yngste og de ældste

De yngste børn har også fået glæde af de ekstraordinære sommerferieaktiviteter med en koncert og en teaterforestilling på legepladsen i alle kommunens dagtilbud.

Det har vakt begejstring i en tid, hvor det ikke har været muligt at tage så meget ud af huset. I stedet har børnene bl.a. været på en fantasirejse med både alfer og trolde, spillet af Stine Michels Eventyrorkester, og lært om krible krabledyrs forvandling fra larver til insekter gennem historiefortælling og rytmeinstrumenter i forestillingen Metamorfose.

I den anden ende af aldersskalaen har Billedskolen stået for et vellykket og velbesøgt kunstnerisk værksted for unge tilknyttet HelsingUNG, ligesom der fx har været aktiviteter på Ungdomsskolen og i ungdomsklubber.

Sommer med masser af oplevelser

Fra politisk hold er der glæde over, at Helsingør Kommune har kunnet bidrage til at give alle børn og unge en sommer med masser af oplevelser.

- I Helsingør Kommune har vi god erfaring med sommerferieaktiviteter for børn og unge – og derfor kunne vores dygtige medarbejdere hurtigt skrue op for flere og nye aktiviteter, da vi fik de ekstra penge lige før sommerferien. Tilbagemeldingerne tyder på, at der har været stor opbakning til aktiviteterne, og jeg glæder mig over, at vi har kunnet skabe nye og sjove oplevelser af høj kvalitet for rigtig mange børn og unge, siger borgmester Benedikte Kiær.

Fakta:

  • Helsingør Kommune har hvert år en række sommerferieaktiviteter, præsenteret i Sommerferiekataloget.

  • Derudover har regeringen i år givet 2,2 mio. kr. til ekstra sommerferieaktiviteter, og det har resulteret i et sandt overflødighedshorn af oplevelser.

Læs mere her

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Når man fjerner den gamle bark på et væltet træ, vrimler der bænkebidere frem. Det erfarede børn fra Espergærdeskolens SFO ved Naturcentret Nyruphus.

Bolden blev jagtet ivrigt, da 61 børn var samlet til floorball-camp i den sidste uge af skolernes sommerferie.

- Der er en masse søde mennesker, som går til floorball, og vi har virkelig et godt sammenhold. Alle bliver accepteret fra dag ét, fortæller pigerne.

Børn fra Borupgårdskolens SFO stiftede bekendtskab med de søde dyr på Flynderupgård.