Mød Clara - den første baby født i 2020 her i kommunen

Clara Germer kom til verden den 1. januar klokken 03.40 og er Helsingør Kommunes førstefødte borger i 2020. Mød hende og hendes forældre her.

Baby Clara 1 Ansigter

Clara Germer kom til verden den 1. januar 2020 kl. 03.40 – fire dage før terminen. Hendes forældre Stephanie og Kristjan Germer skulle ellers holde nytår hos Stephanies forældre og lillebror i Helsingør, men da formiddagens veer tog til i styrke hen over middag, nåede de blot forbi bedsteforældrene til en hastig nytårshilsen, inden de kørte mod Hillerød Hospital.

Alt gik godt ved modtagelsen af kommunens borger nummer 62.783, og her små fire uger efter er der glæde og ro i rækkehuset på Grydemosevej i Espergærde.

Denne artikel er fra Helsingør Kommunes nyhedsbrev "Helsingørs Mange Ansigter". Se seneste udgave og abonnér her.

Kristjan er nyuddannet biolog, og skal efter lidt barsel skrue op for jobsøgningen, mens Stephanie også lige har afsluttet sin uddannelse som pædagog. Hun var til eksamen, da Clara var 20 dage gammel, og fik sammen med sin studiemakker et flot 10-tal. I sin første praktik var hun i Børnehuset Kasserollen, og i den seneste praktik på Fritidsklubben Krudtuglen. Begge steder har givet hende en god forsmag på børnelivet.

Jeg er vild med at arbejde med børn – især de lidt større i skolealderen. Deres leg og livsglæde smitter ligesom af på mig, og den energi kan jeg bruge hver dag, siger Stephanie, og fortsætter:
Samtidig har jeg virkelig fået noget ud af pædagoguddannelsen. Før jeg startede, arbejdede jeg i en SFO, og jeg kan mærke nu, hvor meget jeg har lært. Hvad kan man tale med børn om, hvad skal der holdes øje med – og hvordan kan du besvare deres glæde eller sorg, når de gerne vil dele noget af deres verden med dig?

Et godt børneliv i Espergærde

Stephanie er selv vokset op i Espergærde og har boet her altid. Kristjan er derimod flyttet hertil for seks år siden fra Ballerup for at flytte sammen med Stephanie.Jeg bliver mere og mere glad for det herude og kan mærke, at jeg slet ikke har behov for det bynære mere. Og jeg kan mærke på Stephanie og mig selv, hvordan vi ”lader op” mellem hav og skov og alt det grønne, der er mellem husene. Folk smiler og er virkelig interesserede i, hvad der ligger nede i barnevognen. Det tror jeg dog sker de fleste steder i landet, men alligevel, siger Kristjan med et smil.

Da jeg var barn, brugte jeg rigtig meget tid i Egebæksvang Skov. Og nede på stranden er der godt med krabber og fisk. Bycentret i Helsingør er sådan set også ret børnevenligt, og på Biblioteket i Espergærde skal vi snart mødes til første møde i mødregruppen, som sundhedsplejersken har inviteret til, fortæller Stephanie.

Selvom det endnu er tidligt at tale om dagtilbud og skole, så har det unge par allerede gjort sig mange tanker.

Vi har ikke været ude at kigge på daginstitutioner endnu, men vi kender sådan set Skovparken og naturligvis Kasserollen, der ligger lige herovre. Og når den tid kommer, skal Clara helt sikkert i folkeskolen. Det bliver nok Grydemosen, der er vore lokale skole. Vi ser ikke nogen grund til andet, og det er vigtigt, at hun møder mange forskellige mennesker, der kommer med hvert deres syn på livet, siger Stephanie.

Kristjan nikker og tilføjer:

Jeg har selv boet i Afrika, Kina og Bulgarien de første 10 år af mit liv, men uden at kende skole og pasning i dybden de steder, så tænker jeg, at vores nuværende situation passer bedt for Clara og det liv, vi gerne vil leve.

Den bedste lur er uden for

Selvom Stephanie og Kristian hurtigt har fundet roen og rutinen, er der stadig mange ting, der kom bag på dem.

Som nybagt forælder ser jeg helt nye sider af mig selv. Du bliver virkelig presset ud på en kant, som man ikke kender. Nogle dage er det virkelig hårdt – og andre dage er hun bare et kæmpesmil, siger Kristjan, mens Stephanie fortsætter:
Og vi var lidt nervøse. Vi havde hørt, at det ikke var så godt for hendes luftveje at være uden for i fugt de første par uger – og det har jo bare stået ned i stænger her i januar! Men så beroligede sundhedsplejersken os med, at lidt støvregn ikke gør nogen skade - og efter at Clara er begyndt at sove uden for, kan vi klart mærke en forskel. Hun tager altid de bedste lure uden for, siger Stephanie.

Frisk luft er heldigvis nemt at finde i det sydlige Espergærde, og Stephanie og Kristjan er enige om, hvilket Espergærde-tip, de gerne vil give videre.

Salamandersøen i Egebæksvang er et flot og fredfyldt sted. Og så er der rigtig mange haletudser om sommeren. Dér har jeg ligget med et fiskenet rigtig mange gange, slutter Stephanie.

Brug sundhedsplejerskerne

Sundhedsplejersken støtter, vejleder og videregiver viden og erfaring til forældrene, så I får den bedst mulige start som familie.

I Sundhedstjenesten finder I både sundhedsplejersker og børnefysioterapeuter, mens der også i kommunens Center for Børn, Unge og Familier findes psykologer og andre fagfolk. De er klar til at tale med jer om graviditet, mødre- eller forældregrupper, udvidet sundhedspleje, fødselsdepression og meget mere.

Læs mere om Sundhedsplejen her

Åbent Hus og rådgivning

Alle familier med småbørn er velkomne til en fælles snak om børn og individuel rådgivning af en sundhedsplejerske.

Tid: Tirsdag klokken 10.00-12.00
Sted: Børnebiblioteket, Kulturværftet
Adresse: Allégade 2, Helsingør

Tid: Fredag klokken 10.00-12.00
Sted: Kulturhus Syd
Adresse: Hovmarken 7, Helsingør

Få rådgivning over telefonen hver dag klokken 8-9 på 25 31 33 79

Ændringer pga. Corona-virus
Vær opmærksom på, at dele af Helsingør Kommune ikke har normal drift pga. Corona-virus.
Ændringer pga. Corona-virus