Open Call til tunnelmaleri i Helsingør

Kunst og Byrum Helsingør søger en lokal eller national kunstner til at skabe en smuk og symbolsk forbindelse mellem Vapnagaard og Nøjsomhed.

Kunst og Byrum Helsingør har siden 2015 inviteret internationalt anerkendte street artister til at forvandle byens gangtunneller til farverig og smuk tunnelkunst.

For fem år siden rykkede kunstneren Liqen og hans assistent Loredana Calvet ind i Vapnagaard, og siden har i alt fem tunnelmalerier set dagens lys. De farverige tunnelværker er skønne, tunnelerne føles mere sikre at bevæge sig igennem, og de bidrager til hele kvarterets løft. 

Kunst og Byrum Helsingør søger i 2020 en dansk kunstner til at udsmykke tunnelen under Kongevejen mellem Vapnagård og Nøjsomheden. Alle billedkunstnere, der arbejder med store formater, kan indsende forslag.

Sådan foregår det:

  • Lav en idépræsentationen i form af en skitse, en kort beskrivelse af motiv og udtryk samt dokumentation på egne værker. Du kan indsende dit forslag både som enkeltperson eller som del af en gruppe.

  • Send din præsentation og dine kontaktoplysninger til kunstogbyrum@gmail.com senest den 8. juni 2020. Forslag, som vi modtager senere end denne dag, kommer ikke til at indgå i udvælgelsen.

  • En jury bestående af tre personer vælger den kunstner eller gruppe, som skal udføre tunnelmaleriet.

  • Vinderen modtager et honorar for værket, mens Kunst og Byrum Helsingør dækker udgifter til materialer samt evt. andre omkostninger.

  • Kunstværket skal være færdigt den 30. august 2020.

  • Hvis ingen af de indkomne forslag er egnede, evalueres ansøgningerne for at finde en assistent, som denne sommer kan assistere en indbudt street artist med tunnelmaleriet.


Tænk på at:
• Kunstværket skal give en smuk og positiv oplevelse. Motivet skal være interessant, både når man ser det tæt på, og når man nærmer sig tunnelen fra lang afstand. Motivet må meget gerne tage udgangspunkt i området, altså være et stedspecifikt værk.

• Du skal kunne male tunnelen denne sommer og arbejde i en sammenhængende periode på mindst én måned.

NB: Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at sende en mail til kunstogbyrum@gmail.com.

Skriv til Kunst og Byrum

 

Foto: Et af de eksisterende tunnelmalerier i Vapnagaard - som nu skal have selskab af et nyt tunnelmaleri.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Et af de eksisterende tunnelmalerier.

Tunnelen under Kongevejen, som skal udsmykkes denne sommer.