Skab noget sammen og vind 25.000 kroner til jeres idé

Du og dine venner har den gode ide. Vi har 25.000 kroner til at skubbe den i gang. Ideen skal være et kulturprojekt, der kan få andre til at være med

Toldkammeret er blevet et sted, hvor brugere selv kan være med til at skabe, hvad der skal på plakaten – og hvordan arrangementet skal se ud. Den udvikling er en bevidst satsning, som leder af Kulturværftet Mikael Fock og daglig leder af Toldkammeret Elisabeth Momme har stået i spidsen for. De er ikke et sekund i tvivl om, at samskabelse om kultur og fællesskaber er vejen til flere kreative oplevelser, som alle borgere kan få gavn af.

Toldkammeret er et offentligt rum og et mødested, hvor man blot kan kigge forbi og hygge sig, men også et sted hvor ideerne hurtigt kan få luft under vingerne, siger Elisabeth Momme. Der er kort fra ord til handling, og der kan sagtens være få dage mellem, at du kommer ind ad døren med din ide, til du selv står på scenen eller er travl med at få 20 andre til at lave noget sammen eller give dem én på opleveren. Derfor laver vi også huller i vores programflader, så der er plads til de mere spontane ideer, siger hun.

Få 25.000 kroner til jeres ide

Jeres ide kan være det næste projekt i Toldkammeret eller Kulturværftet. Der er ikke nogen krav til, hvad form eller indhold skal være. Bare projektet engagerer andre til at være med. Og så skal I være klar til at dyste med andre for at vinde pengene. Det vigtigste er, at du og minimum to andre venner er sammen om ideen og sender den senest den 12. januar på en A4-side eller som en kort video. Derefter vurderer en komité, hvilke ideer der skal gå videre til en åben pitch-aften den 5. februar, hvor det er publikum, der bestemmer vinderen.

Vi gør os ikke til smagsdommere for, hvad et godt kulturarrangement er, så derfor har vi stillet det løst op for at se, hvad det bringer. Og det kan sagtens være ideer, som folk ikke selv ser som et kulturarrangement. Måske er det et fællesskabs-arrangement med underholdning, måske bliver publikum klogere på et emne eller skal selv være med i en workshop - det skal I fortælle os, fortæller Elisabeth Momme.

Torsdag den 9. januar kl. 17-20 er der åbent kontor på Toldkammeret, hvor I kan få hjælp til at skærpe jeres ide før ansøgningen sammen med JA-kontoret.

Læs mere og send jeres ide ind her

Fællesspisning, politisk debat og MandagsJam

Hver dag kl. 18 er der fællesspisning i Toldkammeret, og siden det begyndte for to år siden har mange mennesker mødt hinanden her for første gang. Det er der kommet flere nye ideer til arrangementer ud af, og ikke mindst nye venner og kærester rundt omkring.

Fællesspisning er nemt at mødes om, og hver aften går snakken livligt mellem folk i alle aldersgrupper, fortæller Mikael Fock. Børnefamilier vælger at tage aftensmaden her efter ungernes aktiviteter, og du er hurtigt i godt selskab, hvis du dukker alene op. Rigtig mange af vores aktiviteter er begyndt med, at to har snakket sammen, og i Toldkammeret kan du nu for eksempel gå til debatter i Tværpolitisk samtaleforum, spille brædtspil eller dukke op til MandagsJam, hvor en god aften byder på et hav af musikere i alle aldre og på alle niveauer, der i grupper går på scenen for at spille de numre, de bedst kan lide, fortæller han med begejstring i stemmen.

Se Toldkammerets spiseseddel med alle arrangementer her