Tre teams prækvalificeret til arkitektkonkurrence for stadionområde

Helsingør Kommune har gennemført prækvalifikationen til deltagelse i konkurrencen om udvikling af tidligere stadionområde. Tre stærke teams er udpeget.

Der har været stor interesse fra et bredt felt af professionelle byudviklingsrådgivere forud for konkurrencen om udvikling af de tidligere stadionområde. 18 højt kvalificerede teams fra både Danmark og Sverige har ansøgt om at deltage, herunder også flere lokale firmaer. Efter grundige overvejelser er tre stærke teams nu udpeget til at deltage i den videre konkurrence.

 

De tre bedste teams er udvalgt med den begrundelse, at de har vist særligt stærke kompetencer og erfaringer med helhedsplaner og landskabsplaner i sammenlignelig skala, med fokus på bæredygtighed, fællesskaber og sammenhæng mellem boligbebyggelser og naturligt landskab.

 

Det handler om følgende teams:

 

  • Vandkunsten (bygningsarkitekter) med Marianne Levinsen (landskabsarkitekter), RAW Mobility (trafikrådgivere), Wissenberg (ingeniører) og Substrata (bevaringsfaglig rådgiver)
  • JaJa (bygningsarkitekter) med Dall & Lindhardtsen (bygningsarkitekter), Schul (landskabsarkitekter) og EKJ (ingeniører)
  • BOGL (landskabsarkitekter) med KANT (bygningsarkitekter), MOE (ingeniører) og Svend Algren (bygningsarkitekt)

 

Konkurrencen sættes i gang fra 27. februar og løber frem til 28. maj, hvor de deltagende teams skal have afleveret deres projekter.

Borgmester Benedikte Kiær glæder sig til at se resultaterne af konkurrencen:

 

Vi har meget høje ambitioner for udviklingen af det tidligere stadionområde, der for mig at se rummer et utrolig stort potentiale. Jeg glæder mig til at se de udvalgte teams bud på, hvordan vi bedst former den her del af Helsingør til fremtiden.

 

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer