Unge og voksne med angst og depression kan få hjælp online

Nu tilbyder Helsingør Kommune webkurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression – online”, hvor både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp

Personer, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien. Bekymringer, tankemylder og ensomhed fylder mere end ellers, og samtidig er kommunens almindelige LÆR AT TACKLE-hold sat på pause som følge af Corona-pandemien.

Derfor tilbyder kommunen nu - i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning, at både voksne og unge ned til 15 år kan deltage i LÆR AT TACKLE angst og depression i en onlineversion. Voksne har haft muligheden tidligere, men som noget nyt er tilbuddet nu også udvidet til at omfatte unge.

Hjælp derhjemme – på afstand

Onlinekurset er baseret på det evidensbaserede kursus ”LÆR AT TACKLE angst og depression” og man kan følge forløbet fra pc fra hjemmets trygge rammer i stedet for at mødes i grupper, som det hidtil har været.

Instruktører har prøvet det selv

Hvert onlinekursus løber over 6 uger og består af 6 moduler samt live-undervisning én gang om ugen med instruktører, som selv har haft angst og depression tæt inde på livet. På onlinekurset kommer du til at arbejde med konkrete værktøjer, og der er mulighed for at dele erfaringer med de andre kursister via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Løbende opstart

Der er løbende kursusopstart. Hvis du gerne vil være med, kan du kontakte en af kursuskoordinatorerne:

Voksne deltagere: Kontakt Pernille Sørensen på telefon 41 86 81 61

Unge deltagere 15-25 år: Kontakt Frederikke Storm på telefon 25 31 35 48

Skriv til kursuskoordinatorern (ikke-sikker mail, så undgå personfølsomme oplysninger)

Læs mere om online-kurserne her

Fakta

Webkurset LÆR AT TACKLE angst og depression – online sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møller-ske Støttefond og TrygFonden.

Nogle af holdene til unge gennemføres med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond, som en mindre del af et større projekt for unge med et samlet beløb på kr. 8.316.330.

Nogle af holdene til unge samt alle holdene til voksne gennemføres med støtte fra TrygFonden med et samlet beløb på kr. 330.600. TrygFonden har desuden tidligere støttet udviklingen af online-kurset til voksne.

Baggrund for LÆR AT TACKLE

LÆR AT TACKLE er evidensbaserede kurser, som udbydes i 2 ud af 3 danske kommuner. Kurserne tager udgangspunkt i borgerens egen indsats og håndtering af sygdom, som har stor betydning for effekten af behandling og forebyggelse af tilbagefald. Derfor lærer kursisterne på kurset at anvende konkrete værktøjer til håndtering af udfordringer i hverdagen, så det bliver dem selv, der styrer sygdommen, og ikke omvendt.

LÆR AT TACKLE bygger på ligemandsprincippet, som skaber gensidig identifikation. Derfor har kursets instruktører selv kroniske eller langvarige helbredsproblemer.

LÆR AT TACKLE er et godt supplement til behandling, sygdomsspecifik rådgivning og undervisning, som varetages af sundhedsfagligt personale på fx sygehuse, i kommunalt regi og i privat praksis.

I Danmark består LÆR AT TACKLE af 5 kurser, der desuden er videreudviklet til bl.a. unge, udsatte, mennesker med dansk som andetsprog samt onlineversioner.