Vigtig beslutning af Boliggårdens repræsentantskab

Boliggården fortsætter arbejdet med ny helhedsplan for Nøjsomhed og Sydvej. En vigtig og ansvarlig beslutning, lyder det fra Benedikte Kiær

Tirsdag aften traf repræsentantskabet i Boliggården beslutning om at forsætte arbejdet med en ny fysisk helhedsplan for Nøjsomhed og Sydvej. Målet er en fornyelse af de grønne områder i boligområdet, bedre beboerfaciliteter og ombygning af de 96 boliger til tilgængelighedsboliger. Sidstnævnte nødvendiggør at de berørte beboere fraflytter de nuværende boliger.

Borgmester i Helsingør Kommuner Benedikte Kiær roser Boliggården for at tage et stort ansvar i en svær sag:

 

Der er behov for at få løst udfordringen i Nøjsomhed/Sydvej for at undgå, at området kommer på listen over hårde ghettoer, hvilket vil betyde nedrivning eller salg af 300 ud af områdets omkring 500 boliger. Derfor er det vigtigt med handling og her tager Boliggården et stort ansvar med gårsdagens beslutning. For dermed kan vi i fællesskab føre planerne om et nyt Nøjsomhed ud i livet og samtidig sikre, at de beboere, der skal flytte, kommer godt og trygt videre i nye boliger andre steder i Helsingør Kommune.

Benedikte Kiær fortsætter:

 

Det er ikke nemme beslutninger, når man ændrer på noget så vigtigt som menneskers boligsituation. Men – kender man situationen i Nøjsomhed og Sydvej, ved man også, at det er nødvendigt at gøre noget nu. De skylder vi de mange mennesker, der bor der. Vi skal have skabt et godt og trygt boligområde for fremtiden, vi skal have hjulpet beboerne i de 96 lejemål videre efter alle kunstens regler, og endelig skal vi sikre, at vi ikke pludselig står i den situation, at Nøjsomhed ændrer status til hård ghetto, og dele af boligområdet pludselig skal rives ned eller sælges.

 

I det videre samarbejde mellem Boliggården og Helsingør Kommune skal der ses på, hvorvidt alderspensionister blandt de 96 berørte lejemål skal kunne genhuses inden for bebyggelsen samt muligheder mht frivillig fraflytning.