Vaccination af borgere i Helsingør Kommune

Helsingør Kommune er nu klar med de første vacciner mod COVID-19.

Opdateret 7. januar 2021

Den 6. og 7. januar 2021 bliver den første gruppe borgere (gruppe 1), som er beboere på plejecentrene i Helsingør Kommune, vaccineret.

I samme uge (uge 1) begynder gruppe 2 - det vil sige de +65 årige, der både modtager praktisk hjælp og personlig pleje – at modtage invitation fra Statens Seruminstitut til vaccination. Brevet kommer i e-boks, eller pr. brev hvis man er fritaget for digital post.

Når man har modtaget invitation til vaccination, skal man booke tid til vaccination, men kun hvis man selv har mulighed for at stå for transport til Hillerød.

Vaccinationen foregår på vaccinationscenteret i Hillerød. I brevet fra Statens Seruminstitut står, hvordan man booker, og hvor man skal møde op. Man kan først booke tid, når man har modtaget invitation til vaccination.

Vi opfordrer borgere i gruppe 2, der har mulighed for selv at stå for booking og transport til vaccinationsstedet i Hillerød – eventuelt med hjælp fra pårørende, naboer og venner – til at gøre det. Kontakt kommunen på tlf. 49 28 28 28 og fortæl os, at du og dine pårørende sammen klarer booking og vaccination. Så bruger vi kræfterne hos dem, der ikke har samme mulighed for hjælp.

Brug for hjælp?

Borgere i gruppe 2, der har brug for hjælp, men ikke har nogen omkring sig til at bistå, vil få hjælp fra kommunen til at finde løsninger. I bliver kontaktet af kommunen.

Nye målgrupper bliver inviteret til vaccination – via brev i e-boks – efterhånden som vaccinationsindsatsen rulles ud. Siden her opdateres løbende med nye informationer.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Helsingør Kommune på tlf. 49 28 28 28.

På Sundhedsstyrelsen hjemmeside kan du følge med i, hvordan vaccinationerne er planlagt, og hvilke grupper der står for tur næste gang.

Se Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender

Nedenfor kan du få overblik over, i hvilken rækkefølge forskellige grupper vaccineres:

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer