Helsingør Medaljen

Helsingør Medaljen gives til borgere, der har ydet en særlig indsats for Helsingør Kommune. Du kan stille forslag til kandidater til uddeling i 2020.

Hvem kan få medaljen?

Helsingør Medaljen gives til borgere fra Helsingør Kommune – eller til andre personer i ind- og udland, der har en nær tilknytning til Helsingør, eller som ved en ganske særlig indsats har haft betydning for et særligt område eller for hele Helsingør Kommune.

Medaljen kan tildeles personer, der har gjort en indsats af særlig fortjenstfuld og værdig karakter, der har haft stor betydning for et område af, eller for hele Helsingør Kommune, og som Helsingør Kommune derfor gerne vil udtrykke særlig anerkendelse overfor.

Alle kan stille forslag til modtagere

Forslag til kandidater, der kan modtage Helsingør Medaljen, kan gives af byrådsmedlemmer, borgere, virksomheder og foreninger, der har tilknytning til Helsingør Kommune.

Årlig uddeling i december

Økonomiudvalget træffer beslutning om hvem, der skal modtage medaljen. Vurderer Økonomiudvalget, at der blandt de indstillede kandidater ikke er nogen, der opfylder statuttens krav, kan uddeling udgå det pågældende år. Omvendt kan der godt uddeles flere medaljer samme år. Uddeling af medaljer sker primært forud for årets sidste byrådsmøde. De valgte kandidater bliver kontaktet direkte.

Helsingør Medaljen 2019 blev uddelt til to kandidater mandag den 16. december 2019. De to medaljer gik til henholdsvis Anette Lauritsen, tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben, og til arkitekt Per Godtfredsen for sit store og utrættelige arbejde i forbindelse med den bevarende sanering af de gamle huse og karreer i Helsingør bykerne.

Statut for Helsingør Medaljen

Helsingør Medaljen historisk set

Tidligere modtagere af Helsingør Medaljen

Benyt formularen, hvis du vil stille forslag til en modtager af medaljen 

Hvis du har forslag til kandidater, kan du benytte denne formular eller kontakt Politik og Jura på tlf. 49 28 21 19.

Læs om oplysningspligt

Nominering til Helsingør Medaljen
(Max 500 tegn)
Dine kontaktoplysninger
Dine data behandles fortroligt

Vi behandler alle svar sendt ind via denne formular fortroligt. Du modtager en kvittering, når du har trykket på send. Når du har trykket på "Send" knappen, kan der gå ca. 3-5 sekunder inden, du ser kvitteringssiden.

 

Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kepo@helsingor.dk