Cykelkort

Frisk luft i lungerne og vind til håret. Velkommen til et af landets bedste områder, hvis du kan lide at cykle - hvad enten du er til hyggelige cykelture med familien langs vandet eller hård mountainbike-kørsel på de små stier i skovene. 

Cykling er oven i købet en sund og CO2-neutral transportform, og når vi cykler, får vi færre biler i byen og mere plads til ophold, leg og bevægelse.

Få styr på ruterne med et cykelkort

 • To lande - en destination
  I et samarbejde mellem Helsingør og Helsingborg har hver by udviklet fire cykleruter med 100 tips om oplevelser og steder du kan besøge.
  2 ruter for til børnefamilien, 2 ruter for den naturintresserede, 2 ruter for den kulturinteresserede og 2 ruter for den erfarne cyklist, der vil udfordres på distancen eller med et vanskeligt terræn.

 • Helsingør/Helsingborg-kortet
  Kom på cykeleventyr på begge sider af sundet eller få et overblik over de gode cykelforbindelser. Husk at du kan tage cyklen gratis med på Sundbusserne og Scandlines-færgerne.

 • Nordkystruten
  Se, hvordan du kan komme hele vejen fra Helsingør til Hundested.
  (Download English version)

 • Natur-/Kulturstien - fra Hammermøllen til Flynderupgård
  En cykeltur på ca. 15 km, som bringer dig forbi et væld af smukke og forskelligartede seværdigheder. Du kan også vandre - og dele turen op i mindre bidder.

På cykeltur - bogstavelig talt

Vores biblioteker har bedt lokale forfattere udpege deres yndlingssteder i kommunen. Det er der kommet to cykelruter ud af:

Se Helsingør nord fra din cykel

Se Helsingør syd fra din cykel

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer
På cykeltur i Kongernes Nordsjælland

'Go Traveling' har cyklet rundt til en række af de seværdigheder i Helsingør Kommune, som er med i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Turen fører bl.a. igennem Hellebæk Kohave. Foto: Fedja Salihbasic

Læs artiklen: På cykeltur i Kongernes Nordsjælland

Center for By, Land og Vand

Prøvestensvej 52
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: blv@helsingor.dk