Udstillingen Data Data Data

Udstillingen undersøger, hvordan vi skaber en ny bevidsthed om brug af data og konsekvenser deraf.

Danmarks Tekniske Museum og Catch – Center for Art, Design and Technology sætter med udstillingen ’Data data data’ fokus på udviklingen af teknologi til at gemme og formidle data, samt hvordan virksomheder og staters adgang til og håndtering af personlige data har påvirket vores samfund gennem tiden. 

I udstillingen kan du opleve teknologier der viser, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden. Der er eksempler på lagring af data i forskellige medier fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bl.a. med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

”Alt i vores digitale verden er data. Data kan fortælle om vores personlige historie, hvad vi arbejder med, hvad vi spiser og hvem vi kan lide. Alligevel ved vi meget lidt om, hvordan vores mobiltelefoner og computere gemmer vores data og hvem det videresendes til. Hvorfor er vi ikke mere opmærksomme på, hvilke aftryk vi efterlader?” spørger Majken Overgaard, programleder hos Catch.
Udstillingen skal give os viden om, hvordan mennesker i dag forholder sig til data, og hvad det betyder for os, at vi ikke længere har kontrol og ejerskab over det meste af vores data, men i stedet har overladt det til store tech-virksomheder.

”Vi vil sætte fokus på, hvordan data i dag har en total omsiggribende indflydelse på den menneskelige tilværelse. Data har altid fyldt meget i vores samfund, og i modsætning til tidligere, har vi ikke selv ejerskab over det meste af vores data i dag, men har overladt det til andre. Det stiller os overfor nogle nye dilemmaer, hvor vi kan finde inspiration og nye perspektiver i gamle teknologier til at håndtere de udfordringer, som vi står med” udtaler Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Tid og Sted

26. juni - 18. december 2020
Fra uge 41 - kun lørdage kl. 12 - 16. Mulighed for omvisning kl.14.00
Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør
Gratis entré

Læs mere om udstillingen

Læs mere om Catch 


Udstillingen er et led i et toårigt samarbejde mellem de to institutioner. Samarbejdet har fokus på at undersøge, hvordan man kan skabe øget bevidsthed om teknologi, hvor vi som borgere bliver aktive brugere af teknologi, fremfor at teknologien bruger os.

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kepo@helsingor.dk