Kronborg

Gys i kasematterne, glamour i de kongelige sale og en gåtur på voldene med udsigt over Øresund. Kronborg er en oplevelse i verdensklasse.

Hele verden kender Kronborg som "Hamlet's Castle" - eller "Elsinore Castle", som Shakespeare skrev.

Omdrejningspunktet i Shakespeares udødelige skuespil om den unge danske prins, der stillede det store spørgsmål om at være eller ikke at være. Eller "to be or not to be", som Shakespeare formulerede det.

Men Kronborg er meget mere end en kulisse til et gammelt skuespil. Slottet er en del af verdenskulturarven og har spillet en afgørende rolle i danmarkshistorien med sin strategiske placering ud til Øresund. 

Det var kort sagt godt at have kanonerne fra Kronborg rettet mod de forbipasserende skibe, når der skulle kradses Sundtold ind.

Uhygge, hygge og smukke udsigter

I dag er Kronborg et "must" for mange turister, og slottet tager imod en kvart million besøgende om året. De kommer nok primært for at se Prins Hamlets slot, men de får også et prægtigt renæssanceslot med i købet sammen med tilhørende uhyggelige kasematter, hvor Holger Danske slumrer.

Og så kan det varmt anbefales at gå en tur på voldene, hvor der er kanoner, picnicsteder og legeplads - og selvfølgelig en fantastisk udsigt til Øresund og Sverige.

Husk også at gå helt ud for enden af Nordre Mole, hvor du kan komme helt tæt på skulpturen Herakles og Hydraen og få et perfekt kig ind over Helsingør.

Læs mere på kronborg.dk

Ændret drift grundet corona-virus
Vær opmærksom på at driften fortsat kan være ændret
Få overblikket over ændringer

Center for Kultur, Erhverv, Politik og Organisation

Stengade 59
3000 Helsingør
Telefon: 49 28 28 28
E-mail: kepo@helsingor.dk